Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV brīdina par jaunām sankcijām pret Ķīnu

ASV trešdien brīdināja par jaunām sankcijām pret Ķīnu, kura "kliedzoši pārkāpusi" Honkongas autonomiju, atņemot mandātus četriem demokrātu nometnes likumdevējiem.

"Pekinas jaunākās darbības, diskvalificējot demokrātu nometnes likumdevējus no Honkongas likumdevēju sapulces, neatstāj nekādas šaubas par to, ka Ķīnas Komunistiskā partija (ĶKP) ir kliedzoši pārkāpusi savas starptautiskās saistības," sacīja ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieks Roberts O'Braiens.

Viņš piebilda, ka ASV turpinās "identificēt un pakļaut sankcijām tos, kas ir atbildīgi par Honkongas brīvības iznīcināšanu".

ASV pirmdien noteica sankcijas pret vēl četrām amatpersonām, kas tiek apsūdzētas par brīvību ierobežošanu Honkongā. Šīm amatpersonām, starp kurām ir Honkongas policijas spēku Nacionālās drošības nodaļas vadītāja Edvina Lau, būs aizliegts ceļot uz ASV un viņu aktīvi ASV tiks iesaldēti. 

Jau ziņots, ka Honkonga trešdien atņēma mandātus četriem demokrātu nometnes likumdevējiem uzreiz pēc tam, kad Ķīna pilsētai bija piešķīrusi pilnvaras diskvalificēt politiķus, kas tiek uzskatīti par draudu nacionālajai drošībai.

Honkongas valdība nāca klajā ar paziņojumu, ka četri deputāti "nekavējoties zaudēs savu likumdevēju kvalifikāciju". Ķīnas augstākā likumdošanas komiteja iepriekš bija atzinusi, ka Honkonga var atcelt deputātus, kas tiek uzskatīti par draudu nacionālajai drošībai, apejot tiesas.

Honkongas likumdevēju sapulcē puse deputātu tiek ievēlēta tiešās vēlēšanās, kas 7,5 miljoniem iedzīvotāju ir reta iespēja paust savu viedokli pie vēlēšanu urnām.

Vēl pirmdien 19 demokrātu nometnes likumdevēji draudēja atkāpties, ja viņu kolēģi tiks diskvalificēti. Ja demokrātu nometnes deputāti masveidā atteiksies no amatiem, asamblejā paliks vienīgi Pekinas kursa atbalstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits