Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

ASV brīdina par terora aktiem

ASV Valsts departamenta šonedēļ izplatītajā paziņojumā teikts: "Pašreiz pieejamā informācija vedina domāt, ka Islāma valsts, Al Qaeda, Boko Haram un citas teroristiskās organizācijas kaļ plānus uzbrukumiem vairākos reģionos." Departaments norādījis, ka rietumvalstīs var notikt jauni uzbrukumi, jo ārvalstnieki, kas karoja IV rindās Sīrijā un Irākā, turpina atgriezties savās izcelsmes valstīs.  
ASV brīdinājušas pilsoņus par paaugstinātiem terorisma draudiem pasaulē pēc nesenajiem islāma ekstrēmistu sarīkotajiem nāvējošajiem uzbrukumiem Parīzē un Mali galvaspilsētā Bamako, aicinot viņus ievērot piesardzību ārvalstīs. Globālo drošības situāciju vēl vairāk var sarežģīt Krievijas militārās lidmašīnas notriekšana pēc tam, kad tā esot nelikumīgi šķērsojusi Turcijas gaisa telpu. Gan Krievija, gan Turcija veic militāros triecienus pa džihādistu kustības Islāma valsts (IV) pozīcijām Sīrijā. 

Valsts departaments pēc 2001. gada 11. septembra terora aktiem Savienotajās Valstīs regulāri ir brīdinājis amerikāņus par terorisma draudiem ārvalstīs. Šonedēļ izplatītais trauksmes brīdinājums būšot spēkā līdz 24. februārim, ziņo Reuters

Viens no ceļotkāro amerikāņu iecienītākajiem ārvalstu galamērķiem ir Francija, kur, tāpat kā kaimiņvalstīs Beļģijā un Vācijā, varasiestādes vakar turpināja dzīt pēdas Salāham Abdeslāmam, kurš tiek uzskatīts par vienīgo dzīvo 13. novembra Parīzes uzbrukumu dalībnieku. Izmeklētāji domā, ka viņš slēpjas Briselē, kur kopš sestdienas spēkā ir augstākais terorisma trauksmes līmenis. 

Parīzes priekšpilsētā Monrūžā pirmdien atkritumu tvertnē atrasta sprāgstvielu josta, ko, iespējams, izmantojis Abdeslāms, kura brālis uzspridzinājās Parīzes terora aktu laikā. Izmeklētāji pieļauj, ka viņam vajadzēja uzspridzināties, bet kaut kādu iemeslu dēļ viņš to neizdarīja. "Iespējams, viņam radās tehniskas problēmas ar jostu," sacīja avots policijā. Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka jostai nav bijis detonatora. 

Francijas prezidents Fransuā Olands vakar ieradās Vašingtonā, lai ar ASV prezidentu Baraku Obamu runātu par iespēju pastiprināt militāros triecienus pret IV. Parīze cīņā pret IV vēlas ciešāku sadarbību ar Krieviju. Šī iecere ir nopietni apdraudēta, jo NATO dalībvalsts Turcijas gaisa spēki vakar notrieca Krievijas iznīcinātāju.

Visu Ulda Ķezbera rakstu ASV brīdina par terora aktiem lasiet trešdienas, 25. novembra laikrakstāDiena!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits