Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

ASV ģenerālis: Izraēlas uzbrukums Irānai būtu destabilizējošs

Augsta ASV militārpersona svētdien mudināja Izraēlu atturēties no uzbrukuma Irānas kodolobjektiem, sakot, ka šāds solis būtu pārsteidzīgs un destabilizējošs.

Pat ja šāds trieciens būtu veiksmīgs, tā rezultātā tikai uz pāris gadiem Irāna būtu aizkavēta no tā, lai sasniegtu savu mērķi un iegūtu kodolieročus, intervijā telekanālam CNN sacīja Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Mārtins Dempsijs.ASV arī mudina atturēties no uzbrukuma Irānai, jo tas reģionā varētu izraisīt atmaksas soļus, iespējams, Afganistānā vai Irākā, norādīja ģenerālis.

"Tā ir problēma, ar kuru mēs cīkstamies. Un iemesls, kāpēc mēs uzskatām, ka patlaban nebūtu prātīgi izšķirties par uzbrukumu Irānai," sacīja Dempsijs, norādot uz iespējamu Irānas atbildes triecienu, kas būtu vērsts pret ASV interesēm.

"Tas ir mūsu padoms mūsu sabiedrotajiem - izraēliešiem. Un mēs arī uzskatām, ka Irānas režīms nav izšķīries attīstīt šo potenciālu vai arī par centieniem militarizēt savas kodoljaudas," norādīja ģenerālis.

"Esmu pārliecināts, ka viņi [izraēlieši] saprot mūsu bažas, ka trieciens šobrīd būtu destabilizējošs un tā rezultātā netiktu sasniegti viņu ilgtermiņa mērķi," sacīja Dempsijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits