Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

ASV izlūkdienesti brīdina par Irānas draudiem nogalināt Trampu

ASV izlūkdienesti ir brīdinājuši Donaldu Trampu par "reāliem un konkrētiem" Irānas draudiem viņu nogalināt, teikts otrdien publicētajā viņa štāba paziņojumā.

"Nacionālās izlūkošanas direktora birojs šodien informēja prezidentu Trampu par reāliem un konkrētiem draudiem no Irānas viņu nogalināt, cenšoties destabilizēt un sēt haosu ASV," paziņoja Trampa štāba preses sekretārs Stīvens Čeungs.

"Izlūkošanas amatpersonas ir konstatējušas, ka šie nepārtrauktie un koordinētie uzbrukumi pēdējo mēnešu laikā ir pastiprinājušies, un tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas visās aģentūrās strādā, lai nodrošinātu prezidenta Trampa aizsardzību un vēlēšanu norisi bez iejaukšanās," viņš piebilda.

Irāna jau šovasar noraidīja apsūdzības, ka tā mēģina nogalināt Trampu, neilgi pēc tam, kad kāds bruņots vīrietis atklāja uguni mītiņā Pensilvānijas štatā, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot Trampu ausī.

Dažas dienas pēc 13.jūlija atentāta mēģinājuma ASV mediji ziņoja, ka varasiestādes ir saņēmušas izlūkdatus par iespējamu Irānas sazvērestību pret Trampu, kas lika pastiprināt viņa aizsardzību. Irāna noraidīja "ļaunprātīgās" apsūdzības.

ASV ir arī apsūdzējušas Irānu par kiberuzbrukumiem Trampa vēlēšanu štābam, apgalvojot, ka Teherāna cenšas ietekmēt vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits