Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

ASV paplašina sankcijas pret Krieviju

ASV piektdien pastiprinājušas pret Krieviju vērstās sankcijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas sektoros, tās vēršot pret virkni banku un uzņēmumu, lai sodītu Maskavu par tās prettiesiskajām darbībām Ukrainā.

"Ņemot vērā Krievijas tiešo militāro intervenci un klajos mēģinājumus destabilizēt Ukrainu, mēs šodien esam padziļinājuši sankcijas pret Krieviju saziņā ar mūsu Eiropas sabiedrotajiem," paziņoja ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū. "Šie soļi demonstrē starptautiskās sabiedrības apņēmību pret Krievijas agresiju."

"Krievijas ekonomiskā un diplomātiskā izolācija turpinās pastiprināties, kamēr tās rīcība neatbildīs vārdiem," norādīja Lū. "Krievijas ekonomika jau maksā augstu cenu par tās prettiesisko rīcību. Izaugsme ir nokritusi tuvu nullei, inflācija ir krietni virs mērķa un Krievijas finanšu tirgos turpinās lejupslīde."

Kā paziņoja ASV Finanšu ministrija, jaunajā sankciju sarakstā iekļautas bankas Sberbank, Bank Moskvi, Gazprombank, Rosseļhozbank, VEB un VTB, kurām ierobežota piekļuve ASV kapitāla tirgum, aizliedzot tām izsniegt kredītu uz vairāk nekā 30 dienām.

Tāpat tiek bloķēti aktīvi pieciem aizsardzības nozares uzņēmumiem - ieroču ražotājam Almaz-Antey, Mitišču mašīnbūves rūpnīcai, M.I.Kaļiņina vārdā nosauktajai Mašīnbūves rūpnīcai, Zinātniski-tehniskajam iekārtu izgatavošanas institūtam un Dolgoprudnajas pētnieciski-rūpnieciskajam kompleksam. Sankcijas vērstas arī pret augsto tehnoloģiju uzņēmumu Rosteh.

Enerģētikas nozarē sankcijas noteiktas pret enerģētikas gigantu Gazprom, tās naftas struktūrvienību Gazprom Neft, kā arī kompānijām Lukoil, Surgutneftgas un Transneft. Attiecībā uz tām aizliegts eksportēt preces, pakalpojumus un tehnoloģijas, kas palīdzētu Krievijas projektiem naftas ieguvē lielā dziļumā jūrās, Arktikas šelfā un slāneklī. Gazprom Neft un Transneft padarīta stingrāka piekļuve ārvalstu finansējumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits