Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV policists uz ielas nošauj neapbruņotu vīrieti ar nolaistām biksēm

Amerikas Savienotajās Valstīs uzmanības lokā nonācis kārtējais incidents, kad likumsargs nāvējoši sašauj neapbruņotu cilvēku, vēsta BBC. Hjūstonā, Teksasas štatā, aizvadītajā ceturtdienā policists Kemerons Brūers ar vienu šāvienu krūšu rajonā nogalinājis 34 gadus veco Deniju Reju Tomasu, kurš incidenta brīdī bija neapbruņots un publiskā vietā staigāja ar nolaistām biksēm.

Hjūstonas policijas departaments paziņojumā presei norādīja, ka Tomass pamanīts puskails staigājam pa brauktuves vidu noslogotā krustojumā, ar biksēm nolaistām līdz potītēm, runājot pats ar sevi un sitot garāmbraucošajām automašīnām. Kāds no šoferiem uz to reaģējis, izkāpjot no automašīnas un iesaistījies strīdā ar vīrieti.

Notikušo pamanījis policists Brūers un apstājies, lai konfliktu atrisinātu, skaidro Hjūstonas policijas iecirkņa pārstāvji. Tiek ziņots, ka Brūers Tomasam, kurš tad virzījies uz policista pusi, pavēlējis nogulties zemē, bet Tomass rīkojumu nav izpildījis. Pēc tam policists vīrieti sašāvis. 

Notikušo fiksējusi gan videokamera policijas spēkratā, gan aculiecinieki, kuri, vērojot notikumu attīstību, komentējuši, ka policija tūlīt, visticamāk, liks lietā elektrošoka ieroci, kas nav letāls ierocis, bet paredzēts nepakļāvīgu likumpārkāpēju īslaicīgai neitralizēšanai, taču tad atskanējis šāviens. 

Nogalinātā vīrieša māsa pēc notikušā incidenta vērsusies pie Hjūstonas amatpersonām, pieprasot "novērst policijas brutalitāti". Tomasa ģimene informēja, ka viņš pēdējos gados cietis no depresijas pēc tam, kad miruši viņa bērni. Pats Tomass arī pabijis cietumā ar narkotikām saistītu pārkāpumu dēļ.

Pēc notikušā incidenta policists Brūers uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināts no pienākumu pildīšanas.

Top komentāri

Def
D
Viens nariks un zeks mazāk.jauki.
valdis
v
viņa stroķis izskatījās pielādēts
Trollis JT
T
Varēja mest arī granātu...labi, ka nemeta... varbūt metīs nākošreiz.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits