Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

ASV psihiatri pauž nopietnas bažas par Trampa garīgo veselību

Lai gan ASV psihiatri, pamatojoties uz Amerikas Psihiatru asociācijas noteikumiem, oficiāli nedrīkst komentēt politiķu garīgo veselību, kā raksta New York Daily News, arvien vairāk speciālistu publiski pauž bažas par nule inaugurētā prezidenta Donalda Trampa garīgo veselību.

1964.gadā liels skaits ASV psihiatru pirms prezidenta vēlēšanām publiski medijiem norādīja, ka republikāņu partijas kandidāts Berijs Goldvaters ir garīgi nevesels. Goldvaters vēlēšanās zaudēja, savukārt asociācija pieņēma lēmumu, ka psihiatri pretēji citiem speciālistiem, kas medijiem var sniegt savu eksperta vērtējumu par politikas notikumiem, nedrīkst komentēt personas garīgo veselību, ja vien paši nav veikuši personas apskati, jāpiebilst, ka tādā gadījumā pacientu varētu sargāt ārsta pienākums neizpaust privāto informāciju. 

Pēdējās nedēļās arvien vairāk profesionāļu anonīmi vai arī publiski ir sākuši pretoties noteikumiem un norāda, ka, iespējams, 45. ASV prezidentam ir nopietnas garīgās veselības problēmas. Kāds psihoterapeits Džons Gartners, kurš strādā ASV zināmajā Džona Hopkinsa Universitātes medicīnas skolā, sacījis, ka "Tramps ir bīstami garīgi slims un tempermentāli nepiemērots prezidenta amatam".   

Psihologi min, ka starp simptomiem ir - vainīgo meklēšana, personu izsmiešana un pazemošana, kritiķu pazemošana, spēcīgā vīrieša kulta uzturēšana, maz intereses patiesībā, solījumi atrisināt visas problēmas, racionālu argumentu ignorēšana. 

Eksperti norādījuši, ka Trampa uzvedībā novērojamas vairākas pazīmes, kas var liecināt par narcistiskas personas traucējumiem. 

Eksperti uzskata, ka Trampa nesen sniegtā intervija NBC liecina par problēmām uztvert realitāti. "(..) Trampam trūkst realitātes pārbaudes mehānisma," sacījusi attiecību terapeite Džina Fitzpatrika, kura, kā vairāki citi profesionāļi, tā tiek skaidrots, arī kāpēc Tramps sev apkārt pulcē cilvēkus, kas "nesagraus viņa narcisa spoguli".

Kāds cits sacījis, ka Trampa uzvedība ir trauksme no kādas bērnības traumas, salīdzinot to ar alkoholismu - dzērājs lieto grādīgos, lai "atslēgtos", bet beigu beigās tie viņu iznīcina. Tramps ir nevesela persona, kas sevi pasargā ceļot savu un noārdot citu pašvērtējumu. 

Top komentāri

žanis ezītis
ž
Visi satraukušie par Trampa īslaicīgo aizliegumu ieceļot no dažām terorisma zonām un sauc to par ksenofobiju un islamafobiju, bet visi klusē par to, ka 16 musulmaņu valstis aizliedz iebraukt Izraelas pilsoņiem vai cilvēkiem, kas ceļojuši cauri Izraelai. Kāpēc to nesauc par antisemītisku genocīdu un jūdu nīšanu??? Dubultstandards politkerktuma sludinātājiem ir tipiska lieta.
ta nu gan
t
...trūkst realitātes pārbaudes mehānisma Lai arī neesmu ne ASV, ne vispār psihiatrs, man izskatās, ka akūts realitātes pārbaudes mehānisma trūkums piemīt cilvēkiem, kas stāv ar plakātiem "mēs visi esam vienādi", "mēs visi esam brāļi", "melnie ir svarīgāki", "Rainis arī bija bēglis", "refugees welcome"... Kas ir realitāte, nav jāiztēlojas iztēlē, realitāti var vērot Malmē, Parīzē, Libānā, Palestīnā, Afganistānā, utt, utjpr.. Psihiatrs neesmu, bet man ir mazs dārziņš. Ja es tajā kopju zirņus, bet nīdēju balandas, man izaug zirņi. Ja es tajā kopju balandas, bet nīdēju zirņus, man izaug balandas. Ja es tajā nekopju neko, man izaug balandas.
rekur
r
100 % ASV prezidentu kandidātu, gala vēlēšanām, iziet medicīnisko pārbaudi (komisiju) un tās slēdziens tiek publiskots. Savā laikā, Reigans, kurš kandidēja 72 g.v. izraisija daudz jautājumus. Bet viņš izgāja med. komisiju un jautājumu vairāk nebija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits