Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ASV Senāts atliks balsojumu par pretpirātisma likumu

ASV Senāta vairākuma līderis Harijs Rīds piektdien paziņoja, ka tiek atlikts nākamajā nedēļā paredzētais balsojums par pretrunīgi vērtēto interneta pirātisma apkarošanas likumprojektu.

"Ņemot vērā nesenos notikumus, esmu izlēmis atlikt otrdienas balsojumu par Intelektuālā īpašuma aizsardzības likumu," teikts Rīda paziņojumā, kas izplatīts divas dienas pēc protesta akcijas, kurās Vikipēdijas un Google vadībā iesaistījās virkne interneta vietņu. "Nav pamata tam, lai daudzu izteiktie leģitīmie jautājumi par šo likumu, netiktu atbildēti," norādījis Rīds. "Diskusijās, kuras mums bijušas pēdējo dienu laikā, esam panākuši lielu progresu, un esmu optimistisks, jo tuvāko nedēļu laikā mēs varam panākt kompromisu."

Vadošo interneta vietņu trešdien sarīkotā protesta akcija ir iedragājusi atbalstu, kāds Kongresā bija pretpirātisma likumprojektiem - Senātā izskatāmajam Intelektuālā īpašuma aizsardzības likumam un Pārstāvju palātā debatētajam Likumam par interneta pirātisma apturēšanu.

Likumprojektus atbalsta Holivuda, mūzikas industrija, programmatūru ražotāju asociācija Business Software Alliance (BSA), Nacionālā ražotāju asociācija un ASV Tirdzniecības palāta. Taču pagājušajā mēnesī Google, Twitter, Wikipedia, Yahoo! un citu interneta gigantu dibinātāji pauda bažas par likumprojektiem, atklātā vēstulē norādot, ka tie "dos ASV valdībai tiesības cenzēt internetu, izmantojot tehnoloģijas, kuras tiek lietotas Ķīnā, Malaizijā un Irānā".

Pārstāvju palātas spīkers Džons Bēners jau trešdien atzina, ka trūkst vienprātības par apakšnamā izskatāmo likumprojekta versiju un ka to nāksies komisijās pārstrādāt.

Tikmēr savā paziņojumā Rīds tomēr uzsvēris, ka "krāpšana un pirātisms internetā Amerikas ekonomikai ik gadu izmaksā miljardiem dolāru un tūkstošiem darbavietu". "Mums jārīkojas, lai apturētu šo nelikumīgo praksi," norādījis Senāta vairākuma līderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits