Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV štatiem līdz 1.novembrim jābūt gataviem izplatīt Covid-19 vakcīnu

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija ir aicinājusi ASV štatus līdz 1.novembrim sagatavoties potenciālas Covid-19 vakcīnas izplatīšanai, un noteiktais termiņš ir divas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām.

Dalasā bāzēts vairumtirdzniecības uzņēmums McKesson Corp. ir noslēdzis darījumu ar federālo valdību un pieprasīs atļaujas izveidot izplatīšanas centrus, kad vakcīna kļūs pieejama.

"Šo atļauju iegūšanai vajadzīgais normālais laiks rada būtisku šķērsli šīs neatliekamās sabiedriskās veselības programmas panākumiem," atzina Slimību kontroles un profilakses centru (CDC) direktors Roberts Redfīlds 27.augusta vēstulē ASV štatiem.

"CDC steidzami pieprasa jūsu atbalstu, lai paātrinātu pieteikumus šo izplatīšanas centru izveidošanai."

Redfīlds lūdza štatus apsvērt tādu prasību atcelšanu, kuras neļautu šiem centriem kļūt pilnīgi darbspējīgiem līdz 2020.gada 1.novembrim.

CDC nosūtīja štatiem dokumentus ar detaļām par vakcīnas izlaišanas plānu, piebilstot, ka tās tiks apstiprinātas vai nu kā licencētas vakcīnas, vai ar ārkārtēju lietošanas atļauju.  

Saskaņā ar šiem dokumentiem vakcīnas saņēmējiem dažas nedēļas pēc pirmās dozas varētu būt vajadzīga otra - "pastiprinošā" doza.

"Vakcīnu un palīgmateriālu sūtījumus sagādās un izplatīs federālā valdība bez maksas reģistrētiem Covid-19 vakcinācijas nodrošinātājiem," teikts šajos dokumentos, kas nosūtīti arī Ņujorkas pilsētai, Čikāgai, Hjūstonai, Filadelfijai un Sanantonio.

Prioritāte vakcīnas saņemšanā būs nepieciešamāko darbu veicējiem, nacionālās drošības amatpersonām, senioriem, mazaizsargātu rasu un etnisko grupu locekļiem, ziņoja laikraksts The New York Times

Trīs Rietumvalstu zāļu ražotāji - AstraZeneca, Moderna, un Pfizer un BioNTech alianse - progresē vakcīnas 3.fāzes klīniskajos izmēģinājumos, kuros iesaistīti desmitiem tūkstoši dalībnieku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits