Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atlaistajam Trampa padomniekam ir stāsts par sarunām ar Krieviju, pretī prasot imunitāti

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns, kurš amatu pameta līdz ar skandālu par viņa slepenajām saitēm ar Krieviju, ir gatavs Kongresā liecināt par iespējamiem Maskavas mēģinājumiem ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas, taču apmaiņā prasa imunitāti pret kriminālvajāšanu, vēsta BBC.

Advokāts Roberts Kelners pavēstījis, ka Flinnam "ir stāsts", ko izstāstīt, ja apstākļi to atļaus. To viņš darītu, saņemot tiesisko imunitāti, to ar advokāta starpniecību vēstījis Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), kā arī Pārstāvju palātas un Senāta Izlūkošanas komitejām, kas pārbauda arī paša Flinna saziņu ar Krieviju.

Tiesiskās imunitātes nodrošināšana būtu būtiska liecību sniegšanai, lai izvairītos no "netaisnas vajāšanas" politizētā "raganu medību" vidē, rakstiskā vēstījumā paudis Kelners.

Senāta izlūkošanas komiteja ceturtdien noturēja atklātu noklausīšanos par Krievijas iejaukšanos. Republikāņu senators Marko Rubio tajā paziņoja, ka viņš piedzīvojis vairākus hakeru uzbrukumus, kas acīmredzot nākuši no Krievijas.

Tas apstiprina izlūkdienestu ziņoto, ka vēlēšanu laikā hakeri uzbrukuši gan demokrātu, gan republikāņu politiķiem, lai gan mērķis bijis graut demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pozīcijas un sekmēt Trampa uzvaru vēlēšanās.

Laikraksts Diena iepriekš vēstīja, ka atvaļinātajam armijas ģenerālleitnantam Flinnam liktenīgas kļuva regulārās telefonsarunas ar Krievijas vēstnieku laikā, kad Tramps pārņēma varu Baltajā namā. Mediji iepriekš vēstīja, ka Flinns ar Krievijas vēstnieku apspriedis ASV sankcijas pret Krieviju, neraugoties uz to, ka ASV likumi aizliedz privātpersonām nodarboties ar diplomātiju.

Flinns melojis, sakot, ka viņam šādu sarunu nav bijis. Tam nākot atklātībā, viņš pameta padomnieka amatu.

 

 

Top komentāri

VIENS
V
Ka tik imunitātes vietā nedabū imūnitāti...
No Popes
N
ASV visu laiku iejaucas citu valstu iekšējās lietās izmantojot fake nevalstiskās organizācijas, tādas kā Greenpeace, zilo un lesbu organizācijas un visādas tur citādas it kā cilvēk tiesību organizācijas. Pēdējā liela mēroga šāda iejaukšanās bija Ukrainā , kur nelikumīgi gāza prezidentu, par to protams smadzeņu skalošanas līdzekļi nerunā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits