Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks
Pie ASV vēstniecības Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā notikuši protesti pret ASV prezidenta Donalda Trampa vizīti

Āzija sagaida neprognozējamo Trampu

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien sāks gandrīz divas nedēļas ilgu turneju pa Āziju, kas būs viņa līdz šim garākā ārvalstu vizīte. 12 dienu laikā Baltā nama saimnieks vispirms piestās ASV 50. štatā Havajās un pēc tam rindas kārtībā apmeklēs Japānu, Dienvidkoreju, Ķīnu, Vjetnamu, kur viņš varētu tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un Filipīnas.

Trampa brauciens uz Āziju norisināsies laikā, kad ASV prezidents un Ziemeļkorejas vadonis Kims Čen Uns regulāri apmainās ar naidīgu retoriku. Tas satrauc amerikāņu sabiedrotos reģionā, jo viņi būtu lielākie cietēji, ja ASV un Ziemeļkoreja nonāktu līdz militāram konfliktam. ASV draugi bažījas arī par Ķīnas strauji pieaugošo ietekmi. 

Baltais nams ir uzsvēris, ka Tramps Āzijas apmeklējuma laikā galveno uzmanību pievērsīs divām lietām: pieaugošajiem Ziemeļkorejas kodoldraudiem un tirdzniecībai. Braucienu ir aizēnojušas ASV prezidenta problēmas Vašingtonā, no kurām skaļākā ir izmeklēšana par Trampa priekšvēlēšanu kampaņas cilvēku iespējamām ciešajām saitēm ar Krieviju. Taču tuvākie padomdevēji cer, ka tālā vizīte novirzīs Trampa domas un liks koncentrēties uz sarunām ar Āzijas valstu līderiem. "Šis brauciens var izdarīt to, ko mēs bieži nespējam, – panākt, lai prezidents fokusējas uz konkrētiem jautājumiem," kāda Baltā nama amatpersona sacīja telekanālam CNN.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 3.novembra, numurā!

Top komentāri

trusis nejaukais
t
nez ko tad protestētāji grib - lai ASV samaksā mijardus tam resnajam taukumūlim, jo citādi viņš turpinās lidināt raķetes? paši tad maksājiet! protestētāji lielie.
ta nu gan
t
Atlika izlasīt virsrakstu ar tajā nevajadzīgi iepīto epitetu, kad bija skaidrs, ka raksta autors ir Ķezberis. Ko tad Tramps tādu neprognozējamu Āzijai dara? Vai tad tas nav dīvainis Ziemeļkorejas pelmenis, kas tur nevar likties mierā, bet draud pasaulei ar atombumbu?
liberalisms ir mentala kaite
l
Libfasisti ir parak tupi, lai apjegtu, ka Tramps plano desmit gajienus uz prieksu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits