Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Bostonas spridzinātāju vecāki tomēr nebrauks uz ASV

Aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turēto brāļu Carnajevu vecāki, lai paglābtos no traucējošās mediju un apkārtējās sabiedrības ziņkārības, pārcēlušies no Dagestānas galvaspilsētas Mahačkalas uz kādu Ziemeļkaukāza reģiona ciematu. Viņi arī atteikušies no plāniem doties uz ASV, svētdien apliecināja aizdomās turamo tēvs Anzors Carnajevs.

Viņš piekrita sarunai ar ziņu aģentūras Reuters žurnālistu ar nosacījumu, ka vieta, uz kuru viņš pārcēlies kopā ar dzīvesbiedri, netiek atklāta.

Pēc 15. aprīļa Bostonas teroraktiem ASV likumsargiem radās aizdomas, ka sprādzienus sarīkojuši divi čečenu imigranti - 26 gadus vecais Tamerlans un 19 gadus vecais Džohars Carnajevi. Naktī uz 19.aprīli Tamerlans, bēgot no likumsargiem, zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Ievainoto Džoharu policija arestēja tās pašas dienas vakarā. Vēl ceturtdien Anzors Carnajevs sacīja, ka dosies uz ASV, lai tiktos ar Džoharu un apglabātu Tamerlanu.

"Diemžēl es nekādi nespēju palīdzēt savam bērnam. Es uzturu kontaktus ar Džohara un pats ar saviem advokātiem. Viņi man sacīja, ka pateiks man [ko darīt]," skaidroja Anzors Carnajevs.

"Es jūtos bezcerīgi. Mēs esam vienkārši cilvēki. Mēs mēģinām saprast. Mums uzbrūk no visām pusēm," sacīja aizdomās turamo tēvs. "Es nezinu, vai man būtu jārunā, vai jācieš klusu. Es negribu kaitēt savam bērnam. Mēs šeit esam pieraduši pie visa kaut kā, bet mēs to negaidījām no Savienotajām Valstīm."

Anzors Carnajevs un viņa ģimenes locekļi uzskata, ka televīzijas reportāžā no Bostonas policijas operācijas redzamais kailais vīrietis, kurš tika iesēdināts policijas automašīnā, bija Tamerlans un ka neskaidrais video, kas joprojām ir skatāms tīmekļa vietnē "YouTube", pierāda - Tamerlans sagūstīts dzīvs.

Bostonas policija skaidro, ka Tamerlans zaudēja dzīvību apšaudē un ka cilvēks, kas tika nogādāts policijas automašīnā, bijis kāds garāmgājējs, kurš ticis uz īsu brīdi aizturēts.

Anzors Carnajevs sacīja, ka viņš par šo jautājumu runājis arī ASV amatpersonām, kas bija ieradušās viņu apmeklēt Dagestānā. "Es viņiem jautāju - es redzēju manu bērnu dzīvu, viņš tika iesēdināts policijas automašīnā sveiks un vesels. Kāpēc tad mediji apgalvo, ka viņš ir nogalināts? Arī viņi bija šokēti," sacīja Anzors Carnajevs.

Nav nekādu cerību, ka ASV varasiestādes varētu atdot Tamerlana līķi, lai tad dēlu apglabātu dzimtenē, viņš norādīja. "Viņi neatdos mums viņa līķi. Mēs viņu nevarēsim apglabāt savā zemē," piebilda Anzors Carnajevs.

Jāatgādina, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. Džoharam Carnajevam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits