Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Deniss Rodmens plāno doties uz Krieviju, lai mēģinātu panākt Graineres atbrīvošanu

ASV basketbola zvaigzne Deniss Rodmens plāno doties uz Krieviju, lai mēģinātu panākt basketbolistes Britnijas Graineres atbrīvošanu no cietuma, vēsta telekanāls NBC News.

Telekanāls atsaucas uz Rodmena teikto, ka viņš cer šonedēļ lidot uz Krieviju, lai palīdzētu Grinerei, kurai Maskavas tiesa mēneša sākumā piesprieda deviņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu narkotiku kontrabandā.

"Es saņēmu atļauju doties uz Krieviju, lai palīdzētu tai meitenei," sacīja Rodmens. "Es centīšos doties šonedēļ."

Sīkāku informāciju Rodmens nesniedza.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas augsta ranga amatpersona pavēstīja, ka "tā ir publiska informācija, ka administrācija ir izteikusi nozīmīgu piedāvājumu krieviem, un jebkas, kā vien sarunu turpināšana caur izveidoto kanālu, varētu sarežģīt un kavēt atbrīvošanas centienus".

61 gadu vecais pieckārtējais bijušais NBA čempions Rodmens ir vairākkārt veicis neparastus gājienus ģeopolitikā.

Pēdējo desmit gadu laikā viņš ir izveidojis attiecības ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un vairākkārt devies uz šo izolēto valsti. Viņš devās uz Singapūru 2018.gadā, kad Kims tur tikās ar toreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Rodmens agrāk arī atzinīgi izteicies par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. 2014.gadā viņš Putinu raksturoja kā "patiesībā foršu" pēc tikšanās ar Krievijas līderi Maskavā.

Krievijas tiesa augusta sākumā Grainerei piesprieda deviņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu narkotiku kontrabandā. Prokuratūra bija pieprasījusi Grainerei deviņarpus gadu cietumsodu.

Maskavas reģiona Himku rajona tiesa viņai arī piesprieda viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) naudas sodu un noteica, ka cietumsods viņai jāizcieš vispārēja režīma labošanās kolonijā.

Grainere 17.februārī tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Basketboliste skaidroja, ka kārtridži viņas bagāžā nonāca, visticamāk, stresā kārtojot somu pirms došanās no Arizonas un Maskavu. Grainerei bija Arizonas štata veselības dienesta izsniegta atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm.

Tāpat sportiste tiesā stāstīja, ka viņai pēc aizturēšanas netika izskaidrotas viņas tiesības un netika piedāvāta advokāta palīdzība. Grainerei likts parakstīt arī kādu dokumentu, nepaskaidrojot, kas tajā rakstīts. Tikai pāris dienas vēlāk Grainerei tiesā paskaidrots, kādas apsūdzības viņai ir izvirzītas.

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

Krievija WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits