Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +21 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Ēģiptes militāristi aizdod valsts Centrālajai bankai miljardu ASV dolāru

Ēģiptes Augstākā militāra padome aizdevusi valsts Centrālajai bankai miljardu ASV dolāru, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz padomes locekļa Mahmuda Nasra (Mahmoud Nasr) paziņojumu. Uz kādiem nosacījumiem aizdoti līdzekļi, netiek ziņots.

Pēc M. Nasra vārdiem, Ēģiptes ekonomiku tuvākajā laikā nopietni apdraud strauja zelta un valūtas rezervju samazināšanās. Gaidāms, ka līdz janvāra beigām valsts rezerves samazināsies no 22 līdz 15 miljardiem ASV dolāru, ar kuriem valstij var nepietikt, lai apmaksātu trīs mēnešu importa apjomu. Oktobrī Ēģipte iztērējusi 2 miljardus dolāru, tāpat no esošajiem 15 miljardiem trešā daļa līdzekļu rezervēta dažādu saistību segšanai.

AFP atzīmē, ka Ēģiptes militārajai padomei ir ne tikai politiskā, bet arī spēcīga ekonomiskā varā. Militārpersonām ir liela ietekme visdažādākajās valsts ekonomikas nozarēs, tāpat armijai pieder plaši zemes īpašumi visā valsts teritorijā.

Šogad Ēģiptes mārciņas kurss ir noslīdējis līdz zemākajai atzīmei pēdējo septiņu gadu laikā un ekonomisti prognozē tā tālāku lejupslīdi gadījumā, ja jaunā vara nespēs atjaunot ārvalstu investoru uzticību.

Jāatgādina, ka šī gada februārī Ēģiptē notika varas maiņa – revolūcijas rezultātā prezidents Hosni Mubaraks bija spiests demisionēt, bet pie varas nāca Augstākā militārā padome. H. Mubaraka gāšana valstij izmaksāja 10-12 miljardus ASV dolāru. Īpaši nopietni cieta tūrisma industrija – šī nozare gada laikā zaudējusi 2,3 miljardus ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits