Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Eksperti noraida Trampa ideju par dezinfekcijas līdzekļu injicēšanu Covid-19 ārstēšanai

Eksperti piektdien noraidījuši kā pārgalvīgu un bezatbildīgu ASV prezidenta Donalda Trampa ideju par dezinfekcijas līdzekļa iespējamu injicēšanu pacientiem, kuriem konstatēta saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

"Vai iespējams kaut ko tādu izdarīt, injicējot?" ceturtdien preses konferencē jautāja Tramps, pirms tam sakot, ka dezinfekcijas līdzekļi nogalina vīrusu minūtes laikā.

"Jo, redziet, tas iekļūst plaušās," turpināja Tramps, acīmredzot, runājot par dezinfekcijas līdzekli. "Tāpēc būtu interesanti to pārbaudīt."

Ārsti un citi eksperti intervijās medijiem un sociālajos medijos noraidīja Trampa ideju.

"Šī ideja par jebkāda tipa tīrīšanas produkta injicēšanu vai uzņemšanu ķermenī ir bezatbildīga, un tā ir bīstama," ziņu dienestam "NBC News" sacīja pulmanoloģijas eksperts Vins Gupta, piebilstot, ka pašnāvnieki bieži izmanto šādus līdzekļus, lai atņemtu sev dzīvību.

Redingas universitātes profesore Parastu Donjai norādīja, ka jau pieredzēti gadījumi, kad cilvēki netīšām noindējas, uzņemot medikamentu pret malāriju, salasoties nezinātniskus viedokļus, kas šīs zāles varētu palīdzēt pret Covid-19.

Tramps arī bija izteicies, ka šīs malārijas zāles varētu būt efektīvas Covid-19 pacientu ārstēšanā.

Pagājušajā mēnesī Arizonā kāds vīrietis nomira un viņa sieva nonāca slimnīcā kritiskā stāvoklī pēc tam, kad bija injicējuši sev vielu, kas tiek izmantota akvāriju tīrīšanai, bet ir arī Trampa minēto malārijas zāļu sastāvā.

Toksiskas vielas injicēšana dod ļoti maz laika, lai iejauktos un novērstu letālu iznākumu, norādīja Donjai.

ASV Valdības ētikas biroja bijušais direktors Valters Šaubs tviterī pauda viedokli, ka Trampa dienišķie paziņojumi presei nodara vairāk kaitējuma nekā labuma.

Viņš aicināja nepārraidīt šos Trampa paziņojumus, kas "apdraud dzīvības", un lūdza cilvēkus nedzert un neinjicēt sev dezinfekcijas līdzekļus.

Arī Kalifornijas Universitātes profesors un bijušais nodarbinātības ministrs Roberts Reihs tviterī pavēstīja, ka Trampa paziņojumi presei "aktīvi apdraud sabiedrības veselību".

"Boikotējiet viņa propagandu, klausieties ekspertos," viņš piebilda.

Vismaz divi tīrīšanas līdzekļu ražotāji, kuru produkcija nopērkama ASV, pēc Trampa izteikumiem nāca klājā ar paziņojumiem, kuros brīdināja cilvēkus, ka viņu produkcija nav izmantojama kā medikamenti.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
dieviņ tētiņ, ja cilvēki ir tādi idioti, ka injicē baseina dezinfekcijas līdzekli vai dzer tualetes tīrītāju, lai taču viņi to dara! dabiskajai izlasei arī kaut kādai jābūt, nu nevar pasauli apdzīvot bezsmadzeņu zombiji! nu jā, un dēļ šitādiem arī uz picas kastēm raksta, ka pirms ēšanas pica jāatbrīvo no iepakojuma, kas nav ēdams.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Daudz drošāks līdzeklis, kas nav toksisks, ir divi āmuriņi. Ņem divus āmuriņus un sit vienu pret otru... gan jau tas vīruss reiz pagadīsies starp āmuriņiem, kur šis liksies!
trusis nejaukais
t
noskatieties origjinaalo video. ASV prezidents nav nekaads mediciinas ekspeerts vinjsh vienk izmeta piebildi ka ja var izmantot dezifekcijas liidzeli plaushaas tad VARBUUT var kautko liidziigu injiceet. vinjs neizteica nedz apgalvojumu nedz aicinaajumu, bet stulbie mediji protams panjems un pagrieziis visu taa itkaa Tramps ir ieteicis. Taapeec vien lasiit zinjas Dienaa ir bezjeedziiga nodarbe jo taas ir nevis zinjas bet dezinformaacija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits