Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jelena: ASV, visticamāk, atcels izņēmumu Maskavai ļaut veikt ārvalstu parādsaistību atmaksu ar Krievijā turētiem dolāriem

ASV, visticamāk, atcels izņēmumu, kas ļauj Maskavai savas ārvalstu parādsaistības atmaksāt ar Krievijā turētajiem dolāriem, trešdien paziņoja ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

"Kad mēs pirmoreiz Krievijai noteicām sankcijas, mēs ieviesām izņēmumu, kas nodrošinātu organizētas pārejas periodu un ļautu investoriem pārdot vērtspapīrus," pirms G7 finanšu ministru sanāksmes Vācijā sacīja Jelena. "Un bija paredzēts, ka šim izņēmumam tiks nodrošināts laika ierobežojums. Tāpēc pastāv liela iespējamība, ka tas netiks pagarināts."

Jelena skaidro, ka gala lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts.

Rietumvalstu noteiktās sankcijas Krievijai pēc tās īstenotā uzbrukuma Ukrainai lielā mērā izolējusi valsti no starptautiskās finanšu sistēmas, taču izņēmums pieļauts attiecībā uz parādsaistību maksājumu veikšanu.

Taču šis izņēmums noteikts vien līdz 25.maijam jeb divas dienas pirms Krievijas nākamā parādsaistību maksājuma.

Jelena uzsver, ka "Krievija šobrīd nevar aizņemties globālajos finanšu tirgos, un tai nav piekļuve kapitāla tirgiem. Ja Krievija nespēs atrast likumīgus veidus šo maksājumu veikšanai, tā tehniski piedzīvos parādsaistību maksātnespēju."

Rietumvalstu noteiktās sankcijas liegušas Maskavai iespēju apmaksāt valsts parādsaistības ar ASV bankās turētiem dolāriem, liekot Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam izmantot valsts rezerves, lai izvairītos no maksātnespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits