Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kalifornija maksājusi miljoniem dolāru bezdarbnieka pabalstos cietumniekiem

Kalifornijas štata bezdarbnieka pabalstu maksāšanas sistēma ir tik slikti funkcionējoša, ka štats ir apstiprinājis vairāk nekā 140 miljonu ASV dolāru izmaksāšanu bezdarbnieka pabalstos vismaz 35 000 cietumnieku, tai skaitā labi zināmiem notiesātiem slepkavām, otrdien paziņoja vietējie un federālie prokurori.

Kalifornijas štatā no marta līdz augustam 140 miljoni dolāru tika iemaksāti debetkaršu kontos, kuras tika pa pastu nosūtītas uz adresēm, kas saistītas ar cietumos ieslodzītajiem, informēja Sakramento apgabala prokurore Anna Marija Šuberta. 

Vismaz 158 no apmierinātajiem bezdarbnieka pabalstu pieprasījumiem attiecās uz 133 cietumniekiem, kas notiesāti uz nāvi. Šim nolūkam tika izmaksāti vairāk nekā 420 000 dolāru.

"Starp viņiem bija izvarotāji un pedofili, cilvēku kontrabandisti un citi vardarbīgi noziedznieki mūsu štata cietumos," sacīja Šuberta.

Viens no pabalstiem bija noformēts Skotam Pītersonam, kuram ir piespriests nāvessods par savas sievas grūtnieces noslepkavošanu. Kalifornijas Augstākā tiesa nesen atcēla šo nāvessodu un deva rīkojumu zemākas instances tiesai pārskatīt notiesājošo spriedumu. 

Šuberta pieminēja, ka pabalsti noformēti arī tādiem noziedzniekiem kā Kerijs Steiners, kas notiesāts par četru cilvēku noslepkavošanu Josemitu Nacionālajā parkā 1999.gadā, Sjūzena Jūbenksa, kas notiesāta par četru savu dēlu nošaušanu 1997.gadā, un Isauro Agirre, kuram piespriests nāvessods par astoņgadīga zēna slepkavību Losandželosā 2013.gadā. 

Prokurori pastāstīja, ka uzzinājuši par šo shēmu no ierakstītām ieslodzīto telefonsarunām. Shēmā vienmēr bija iesaistīti cilvēki ārpus cietuma - lielākoties ieslodzīto draugi vai tuvinieki, kas saņēma šos pabalstus.

Kernas apgabalā, kur atrodas pieci štata cietumi, viena adrese tika izmantota, lai saņemtu pabalstus 16 ieslodzītajiem. 

Dažos gadījumos ieslodzītie lietoja savus īstos vārdus, bet citos - neīstus vārdus un pat viltotus sociālās apdrošināšanas numurus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits