Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Krievija brīdina ASV: Sekas militārai intervencei Sīrijā būs ārkārtīgi bīstamas

Sekas militārai intervencei Sīrijā būs "ārkārtīgi bīstamas", Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs svētdien telefona sarunā brīdinājis ASV valsts sekretāru Džonu Keriju. Maskava ir nopietni satraukta par pēdējo dienu laikā izskanējušajiem Vašingtonas paziņojumiem, ka ASV bruņotie spēki ir gatavi iejaukties Sīrijas konfliktā, norādīja Krievijas ministrs.

"Rodas iespaids, ka zināmas aprindas, arī tie, kas arvien aktīvāk aicina uz militāru intervenci, "apejot ANO", klaji cenšas pārsvītrot pēdējo mēnešu laikā īstenotos Krievijas un Amerikas kopīgos pūliņus sasaukt krīzes mierīga noregulējuma starptautisku konferenci ," uzsvēra Lavrovs.

"Īpašu neizpratni turklāt izsauc dažu administrācijas pārstāvju norādes, ka pagājušajā nedēļā Austrumu Gutā [Damaskas pievārtē] notikušajā incidentā, kurā, kā tiek pieļauts, ir pielietoti ķīmiskie ieroči, Sīrijas Arābu Republikas valdības līdzdalība it kā esot pierādīta," norādīja Krievijas ministrs.

"Šajā sakarībā Krievijas puse aicināja atturēties no spiediena līnijas pret Damasku, nepakļauties provokācijām un censties līdzdarboties, lai radītu normālus apstākļus tam, ka ANO ķīmisko ieroču misijai, kas patlaban atrodas valstī, būtu iespēja uz vietas veikt rūpīgu, objektīvu un bezaizspriedumainu izmeklēšanu," sacīja Lavrovs.

"Tas iegūst īpašu aktualitāti liecību gaismā, kuru kļūst arvien vairāk, ka incidents Austrumu Gutā ir nesamierināmās opozīcijas inscenējuma rezultāts, lai visā apvainotu oficiālo Damasku," uzsvēra ministrs.

Lavrovs arī "pievērsa sava sarunbiedra uzmanību ārkārtīgi bīstamajām sekām, kas iespējamai jaunai bruņotai intervencei varētu būt visā Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģionā, kur skaudri jūtama destabilizējošo procesu ietekme, kas tiek pieredzētas tādās valstīs kā Irāka un Lībija".

 "Kerijs solījis Krievijas puses argumentus rūpīgi izvērtēt," pirmdien pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijā.  Lavrovs un Kerijs tāpat vienojušies jau vistuvākajā laikā turpināt kontaktus par visiem Sīrijas krīzes aspektiem, norādīja ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits