Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Krievija un ASV notušē CIP Ostina Pauersa notveršanu

Krievija un ASV cenšas notušēt jaunāko spiegu skandālu, kas šonedēļ izcēlās starp abām valstīm pēc tam, kad pirmdienas vakarā Maskavā tika aizturēts Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģents, kurš, visticamāk, centās iegūt informāciju par Bostonas spridzināšanā apsūdzētajiem brāļiem Carnajeviem.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien paziņoja, ka incidents var traucēt mēģinājumiem uzlabot abu valstu attiecības, kas ir īpaši svarīgi laikā, kad tās ir vienojušās par diplomātiskiem centieniem izbeigt pilsoņkaru Sīrijā, tomēr uzvēra, ka tas neapdraud turpmāku sadarbību.

Arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs mēģināja mīkstināt radušos situāciju, paziņojot, ka, Zviedrijā tiekoties ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, nav pieminējis amerikāņu spiega aizturēšanu. «Es izlēmu, ka runāt par to ir nevajadzīgi, jo tas jau ir kļuvis publisks un visi visu saprot,» S. Lavrovu citēja Krievijas Ārlietu ministrijas interneta vietnē.

ASV vēstnieks Maskavā Maikls Makfols tika izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju, kur viņam tika izteikts protests pret «provokatīvajām darbībām», ko veica aizturētais CIP aģents, kura vārds esot Raiens Fogls.

Vīrietis, kurš ieņēma zema ranga amatu ASV vēstniecībā Maskavā, tika aizturēts brīdī, kad mēģināja savervēt kādu Krievijas Federālā drošības dienesta aģentu, piedāvājot viņam 100 tūkstošus dolāru (50 tūkstoši latu) par izlūkošanas datiem Ziemeļkaukāzā.

Krievijas medijos publicētajā aizturēšanas video redzams, ka R. Fogls bija maskējies ar blondu parūku. Pie viņa atrasta vēl viena parūka, vēstule krievu aģentam, Maskavas karte, kompass un veca modeļa mobilais telefons.

CIP aģenta aizturēšanu izsmējusi Rietumu prese. Piemēram, amerikāņu avīze The New York Times ir neizpratnē, kā ASV uz Maskavu varēja nosūtīt spiegu, kurš maskējas ar parūku.

Par to ironizēja arī britu laikraksts The Daily Mail, kas skandālam veltītajam rakstam bija uzlicis virsrakstu Mani sauc Blonds. Džeimss Blonds, bet uzsvēra, ka ar blondo parūku R. Fogls vairāk izskatījies pēc Ostina Pauersa, nevis Džeimsa Bonda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits