Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijas vēstnieks par sarunu ar Flinnu: Netika izpausti nekādi noslēpumi

Krievijas vēstnieks ASV Sergejs Kisļaks paudis, ka tikšanās ar ASV prezidenta Donalda Trampa bijušo nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu ietilpusi viņa tiešajos darba pienākumos. Tā Kisļaks izteicies telekanālā Rossia-24, vēsta The Moscow Times.

"Ikkatram diplomātam, krievam vai kādam citam, jāstrādā, lai labāk iepazītu politisko situāciju tajā valstī, kurā viņš strādā," paudis vēstnieks, kurš savas darbības dēļ iepriekš izpelnījies tādus apzīmējumus kā "spiegs" un "aizkulišu ietekmes tīklu audējs".

Kā zināms, Kisļaka vārds ticis piesaukts saistībā ar izskanējušajām ziņām par augstu Krievijas amatpersonu un Trampa administrācijas cilvēku satuvināšanos. Flinns, būdams Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos, iespējams, ticies ar Kisļaku ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, lai pārrunātu sankciju jautājumu. Pēc šo ziņu nonākšanas atklātībā Flinnam nācās pamest posteni Trampa administrācijā vien mēnesi pēc stāšanās amatā. Pašlaik turpinās Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) darbs, lai noskaidrotu saiknes starp ASV un Krievijas amatpersonām, tostarp iespējamo Kremļa ietekmi uz ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu.

Nule Krievijas TV demonstrētajā pārraidē Kisļaks noliedzis pār sevi raidītās aizdomu ēnas.

"Tās (sarunas ar Flinnu) noritēja absolūti korekti, mierīgi un pārredzami. (..) Netika izpausti nekādi noslēpumi, arī ne no mūsu puses," izteicies vēstnieks.

Viņš turpinājis, ka abas amatpersonas pārspriedušas, kā varētu veicināt ASV un Krievijas sadarbību, tostarp terorisma apkarošanas jomā. Neesot tikušas apspriestas ASV piemērotās sankcijas Krievijai saistībā ar tās agresiju Ukrainā un Krimas aneksiju.

"Es biju instruēts (no Maskavas puses) neapspriest sankciju jautājumu," uzsvēra Kisļaks. "Mēs neapspriežam sankcijas ne ar vienu. Un esiet droši, es šos norādījumus uzticīgi izpildīju".

Top komentāri

Trollis JT
T
Atcerieties? Pagājušā gada Augustā, kad Trampa apriešana sāka uzņemt neticamus apgriezienus, es rakstīju komentu - ievēlēs Trampu, nemainīsies nekas. Trampu ievēlēja. Un nekas arī nemainījās... Krievija un ASV joprojām vēro viens otru caur tēmekli. Tā tas būs vienmēr.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits