Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kruss pārsteidz Trampu, demokrātiem neizšķirts

Divu politisko autsaideru pārsteidzošie panākumi pirmdien notikušajās vēlēšanu sapulcēs Aiovas štatā palielinājuši intrigu sacīkstē par Republikāņu un Demokrātu partijas nomināciju 8. novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Senators no Teksasas štata Teds Kruss uzvarēja Aiovas republikāņu vēlēšanu sapulcēs, apsteidzot miljardieri Donaldu Trampu. Aiovas demokrātu vēlēšanu sapulcēs formāli uzvarēja bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, bet viņas pārsvars pār Vērmontas senatoru Bērniju Sandersu bija ļoti niecīgs.

Ultrakonservatīvais Kruss uzvarēja pirmajā republikāņu atbalstītāju balsojumā par partijas nomināciju prezidenta vēlēšanās, saņemot nepilnus 28% nodoto balsu. Aiz viņa ierindojās Tramps, kurš ieguva 24% Aiovas republikāņu vēlēšanu sapulču dalībnieku atbalstu, un senators no Floridas Marko Rubio, par kuru nobalsoja 23%, vēsta The New York Times.

"Šī ir drosmīgu konservatīvo uzvara," Kruss paziņoja savā vairāk nekā 30 minūšu ilgajā uzvaras runā atbalstītājiem Aiovas galvaspilsētā Demoinā. "Aiova ir brīdinājusi, ka republikāņu nomināciju un nākamo Savienoto Valstu prezidentu neizvēlēsies mediji un Vašingtonas istablišments."

Allaž bravūrīgais un zaudētājus nicinošais Tramps pēc fiasko Aiovā apsveica Krusu un paziņoja, ka ir "pagodināts" būt otrais. Žurnālisti sociālajā tīmeklī Twitter uzgājuši viņa ierakstu 2014. gada jūnijā, kurā viņš citē amerikāņu golfa leģendu Volteru Heigenu: "Neviens neatceras tos, kuri paliek otrajā vietā."

Nekustamo īpašumu magnāts joprojām ir pārliecināts, ka iegūs Republikāņu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanās. Vēlētāju aptaujas liecina, ka Tramps ir populārākais republikāņu kandidāts nacionālajā līmenī un Ņūhempšīras štatā, kur 9. februārī notiks nākamās priekšvēlēšanas.

Visu žurnālista Ulda Ķezbera rakstu Kruss pārsteidz Trampu, demokrātiem neizšķirts lasiet trešdienas, 3.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits