Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Masks atlaidis Twitter direktoru padomi, kļūstot par vienīgo direktoru

ASV miljardieris Īlons Masks ir kļuvis par sociālā tīkla "Twitter" vienīgo direktoru pēc tam, kad viņš pabeidza "Twitter" iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru un atlaida direktoru padomi, liecina pirmdien ASV Vērtspapīru un biržu komisijā (SEC) iesniegti dokumenti.

Šajos dokumentos teikts, ka "apvienošanās pabeigšana" notikusi 27.oktobrī, kad "Masks kļuva par vienīgo "Twitter'' direktoru", savukārt visa "Twitter" direktoru padome tika atlaista.

Kad Masks aprīlī izteica sākotnējo iegādes piedāvājumu, viņš paziņoja, ka ir nodomājis pārtraukt "Twitter" akciju kotēšanu biržā, lai pēc tam varētu publiskot mazāk informācijas par uzņēmuma stāvokli.

Kad Masks jūlijā paziņoja par atteikšanos no "Twitter" iegādes darījuma, uzņēmums iesūdzēja viņu tiesā Delavēras štatā, pieprasot darījumu pabeigt. 

Oktobra sākumā Masks pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt. Par "Twitter" kontroles pārņemšanu tika ziņots 27.oktobrī dažas stundas pirms tiesas noteiktā termiņa, līdz kuram Maskam darījums bija jāpabeidz.

SEC iesniegtajos dokumentos arī teikts, ka jaunā Maska vadītā juridiskā persona, kas izveidota saskaņā ar apvienošanās līgumu, arī piedāvājusi izpirkt visas "Twitter" obligācijas, kurām pienācis dzēšanas termiņš. 

Saskaņā ar citu "Twitter" dokumentu, kas iesniegts SEC, par šī sociālā tīkla otru lielāko akcionāru ir kļuvis Saūda Arābijas princis Al Valīds bin Talals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits