Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediji: ASV apsūdz Ķīnas hakerus par mēģinājumiem nozagt vakcīnas pētījumus

ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) un kiberdrošības eksperti uzskata, ka Ķīnas hakeri mēģina nozagt pētījumus, kuros tiek meklēta vakcīna pret jauno koronavīrusu, pirmdien vēsta divi ASV laikraksti.

FIB un Iekšlietu drošības departaments plāno tuvākajās dienās izplatīt brīdinājumu par Ķīnas hakeriem, vēsta laikraksti Wall Street Journal un New York Times.

Valdības un uzņēmumi visā pasaulē pašreiz intensīvi meklē vakcīnu pret jauno koronavīrusu, ar kuru pasaulē inficējušies jau vairāk nekā četri miljoni cilvēku.

Laikraksti vēsta, ka hakeri arī mēģina piekļūt informācijai un intelektuālajam īpašumam par Covid-19 pacientu ārstēšanu un izmēģinājumiem.

Ķīnas Ārlietu ministrija noraidīja šīs apsūdzības un uzsvēra, ka Ķīna stingri iestājas pret visiem kiberuzbrukumiem.

"Mēs esam vadošie pasaulē Covid-19 ārstēšanā un vakcīnas pētījumos. Ir amorāli uzbrukt Ķīnai ar baumām un apmelojumiem bez jebkādiem pierādījumiem," paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

New York Times pauda viedokli, ka šī varētu būt prelūdija oficiāli sankcionētam ASV aģentūru kiberpretuzbrukumam.

Pagājušajā nedēļā ASV un Lielbritānija kopīgā paziņojumā brīdināja par kiberuzbrukumu pieaugumu pret veselības aprūpes profesionāļiem, vainojot tajos organizētus noziedzniekus, aiz kuriem bieži stāv ārvalstis.

Lielbritānijas Nacionālais Kiberdrošības centrs un ASV Kibedrošības un infrastruktūras drošības aģentūra pavēstīja, ka konstatēti daudzi hakeru mēģinājumi piekļūt veselības aprūpes iestāžu un izpētes organizāciju kontiem.

Top komentāri

Pupa
P
ASV parazīti !
Domāts ASV vēstniecībai
D
Tam FIB rokas kājas vajag ielaust !!! ASV kā valsts ir sapujusi no iekšpuses!!! ASV ir nozagusi visai Eiropai zeltukuru neatgriež ,kad viņiem prasa . Latvijas prezidentu apstiprina ASV vēstniecībā ,un tas ir Latvijas kauns un negods .
janis labais
j
Negribu spoilerot, bet laikam bus tas tiramais lidzeklis taja vakcina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits