Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Medvedevs vēlas uzlabot attiecības ar ASV

Krievijai un ASV ir jāatjauno attiecības un kopīgi jāstrādā pie globāli svarīgiem jautājumiem, sacīja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs intervijā, kas otrdien publicēta ASV laikrakstā Washington Post.


Viņš uzskata, ka ne Krievija, ne ASV nevar pieļaut "pašplūsmu un vienaldzību" savstarpējās attiecībās, atsaucoties uz laikrakstu, raksta Reuters.


Krievijas un ASV attiecībās pagājušajā gadā iestājās atsalums dēļ amerikāņu plāniem izvietot pretraķešu aizsardzības vairoga elementus Polijā un Čehijā, un Krievijas militārajām operācijām Gruzijā. ASV nav sajūsmināta par Krievijas saitēm ar Irānu, bet Maskava ir pret Vašingtonas nostāju atbalstīt Ukrainas un Gruzijas uzņemšanu NATO.


"Es ticu, ka, aizvācot kavēkļus, mūsu valstīm būtu izdevīgas labas attiecības," sacīja D.Medvedevs.


D.Medvedeva un ASV prezidenta Baraka Obamas pirmā tikšanās paredzēta trešdien Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notiekošā G20 valstu samita laikā.


D.Medvedevs uzskata, ka Krievija un ASV kopīgi var vadīt pasākumus, lai izstrādāu universālus noteikumus un disciplīnu globālajā finanšu sistēmā.


"Pasaula sagaida, ka Krievija un ASV veiks enerģiskus soļus, lai nodibinātu uzticības un labas gribas klimatu globālajā politikā, nevis nīkuļot bezdarbībā un strīdos," uzsver Krievijas prezidents. "Mēs nevaram pievilt šīs cerības."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits