Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Moody's Analytics: ES krīze un ASV likumdevēju nesaskaņas var izraisīt ASV recesiju

ASV politiķu nespēja pārvarēt nesaskaņas par budžeta samazinājumiem un Eiropas valstu līderu ilgstoša vilcināšanās nākamo 12 mēnešu laikā varētu novest Savienoto Valstu ekonomiku recesijā, pirmdien paziņoja ekonomiskās izpētes kompānija Moody's Analytics.

Kompānijas galvenais ekonomists Marks Zandi norādīja, ka ASV ekonomika šā gada otrajā pusgadā pieaugs par 2%, izaugsmes tempam palielinoties līdz 2,5% nākamgad, ja vien politiķi nesamazinās izdevumus, kas vēl vairāk iedragātu izaugsmi.

"ASV ekonomika palielinās, taču ārkārtīgi lēnā tempā, kas to padara vārīgu pret jaunu lejupslīdi, ja kaut kas noiet greizi," sacīja Zandi. "Taču šādas izredzes saglabājas nelielas, pastāvot 40% iespējamībai, ka nākamo sešu līdz 12 mēnešu laikā ASV nokļūs recesijā."

"Patlaban pastāv trīs galvenie draudi ekonomikas atlabšanai - Eiropas parādsaistību krīze, ASV hipotēku krīze un aizvien pieaugošās nesaskaņas starp Kongresu un administrāciju par fiskālo politiku," uzsvēra ekonomists. "Mūsu pamata prognozēs ASV izvairīsies no recesijas tikai tāpēc, ka mēs sagaidām, ka likumdevēji turpmāko mēnešu laikā rīkosies."

Galvenais jautājums ir, vai abas puses spēs vienoties par ilgtermiņa budžeta deficīta plāna izveidošanu, kas īstermiņā neparedzēs samazināt izdevumus, un vai viņi vienosies pagarināt algas nodokļa samazināšanas programmu, kas strādājošajiem ASV nodrošina vairāk naudas tēriņiem.

Taču Zandi arī brīdina, ka politiķu bezdarbība Eiropā, kuru "Moody's" jau uzskata kā nokļuvušu recesijā, arī varētu negatīvi ietekmēt ASV ekonomikas izaugsmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits