Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks
Baltā nama saimnieks norādīja, ka uzmundrinoši skan Trampa pēcvēlēšanu solījumi saglabāt pilnīgu uzticību NATO

Obama aicina Trampu nepiekāpties Krievijai

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien aicināja savu jaunievēlēto pēcteci Donaldu Trampu nepiekāpties Krievijai, ja tā novērsīsies no Savienoto Valstu uzturētajām "vērtībām un starptautiskajām tiesībām".

Uzstājoties preses konferencē Berlīnē, kur viņš ieradies savas Eiropas atvadu tūres laikā, Obama pauda cerību, ka Tramps attiecībās ar Krieviju "neķersies vienkārši pie reālpolitikas".

Vienlaikus līdzšinējais Baltā nama saimnieks norādīja, ka uzmundrinoši skan Trampa pēcvēlēšanu solījumi saglabāt pilnīgu uzticību NATO.

Obama pauda cerību, ka viņa pēctecis veidos konstruktīvas attiecības ar Maskavu, "atrodot jomas, kurās mēs ar Krieviju varam sadarboties, kurās mūsu vērtības un intereses saskaras".

"Nesagaidu, ka jaunievēlētais prezidents sekos gluži mūsu virzībai, taču ceru, ka viņš attiecībās ar Krieviju vienkārši neķersies pie reālpolitikas pieejas, pat ja tas kaitē cilvēkiem vai pārkāpj starptautiskās tiesības, vai atstāj mazākās valstis neaizsargātas, vai saglabā ilgtermiņa problēmas tādos reģionos kā Sīrija, mums rīkojieties tā, kā konkrētā brīdī ir izdevīgi," uzsvēra Obama.

Kopīgajā preses konferencē Vācijas kanclere Angela Merkele un Obama uzsvēra arī nepieciešamību turpināt ciešo sadarbību starp abām valstīm, kā arī starp ASV un Eiropas Savienību (ES).

Abi līderi izteica arī savstarpējus komplimentus par otra veikumu.

Obama un Merkele pavēstīja, ka savās sarunās apsprieduši situāciju Ukrainā un Sīrijā, transatlantisko tirdzniecību un cīņu pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

Kā ziņots, Obama šonedēļ devies savā atvadu vizītē uz Eiropu pirms Baltā nama atslēgu nodošanas Trampam un trešdien ieradies Berlīnē.

Piektdien viņam Berlīnē paredzētas sarunas arī ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, kā arī ar Francijas, Itālijas un Spānijas līderiem, bet pēc tam Obama dosies uz Peru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits