Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Obama nominē Kenedija meitu ASV vēstnieka Japānā amatam

ASV prezidents Baraks Obama trešdien Savienoto Valstu Japānas vēstnieka amatam nominējis atentātā nogalinātā prezidenta Džona Kenedija meitu Kerolainu Kenediju.

Japāna jau paudusi gandarījumu par šo izvēli, sakot, ka Kenedija, kas savulaik atbalstījusi Obamas kandidēšanu uz prezidenta amatu, bauda Baltā nama saimnieka "nopietnu uzticību". Japāna "augstu novērtē viņas nominēšanu, jo tas atspoguļo to, cik Obamas administrācijai svarīgas ir ASV un Japānas sabiedroto attiecības", teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Līdz ar Kenedijas nominēšanu Obama atgriezies pie tradīcijas, kurā vēstnieka amats Tokijā ir viens no prominentākajiem ASV diplomātiskā dienesta posteņiem. Iepriekš šo amatu ieņēmis bijušais viceprezidents Volters Mondeils, bijušais Pārstāvju palātas spīkers Toms Folijs un bijušais Senāta vairākuma līderis Hovards Beikers. Tiesa gan, Obamas pirmās prezidentūras laikā prestižais amats tika Džonam Rosam, kurš pamatā bija pazīstams tikai ar to, ka viņš bijis vēlēšanu kampaņas līdzekļu vācējs. Daži japāņu komentētāji šo izvēli skaidroja kā zīmi tam, ka Japāna vairs nav ASV galveno prioritāšu vidū.

Ārlietu politikas analīzes institūta Āzijas un Klusā okeāna reģiona studiju direktors Vestons Konisi tagad skaidro, ka Obama izraudzījies Kenedijas kandidatūru, apzinoties, ka Japāna vēlas prominentu vēstnieku. "Kerolaina Kenedija, nākdama no leģendāras amerikāņu ģimenes, pavisam noteikti atbilst augstajiem kritērijiem," sacīja Konisi.

Kenedijas kandidatūra ir jāapstiprina Senātam, kur viņai nav atklātu kritiķu, turklāt Senātā vairākums ir demokrātiem, kas tur viņas tēvu augstā cieņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits