Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Obama par Klintones pēcteci valsts sekretāra amatā izraudzījies senatoru Keriju

ASV prezidents Baraks Obama par Hilarijas Klintones pēcteci valsts sekretāra amatā izraudzījies senatoru no Demokrātu partijas Džonu Keriju, vēsta CNN un ABC televīzijas.

CNN citē avotu Demokrātu partijā, kas atsaucies uz pašu Keriju, savukārt ABC norāda uz anonīmiem avotiem. Baltais nams pagaidām atteicies komentēt šīs ziņas.

Kerijs, kas 2004.gadā ASV prezidenta vēlēšanās zaudēja republikānim Džordžam Bušam, šobrīd vada ietekmīgo Senāta Ārlietu komiteju.

Jau ziņots, ka pašreizējā ASV vēstniece ANO Sūzana Raisa, kas iepriekš tika minēta kā ticamākā pretendente uz valsts sekretāra amatu, ceturtdien lūdza prezidentu Baraku Obamu neizraudzīties viņu šim amatam. Raisa saņēmusi Republikāņu partijas politiķu kritiku saistībā ar viņas izteikumiem par 11.septembrī notikušo uzbrukumu ASV konsulātam Bengāzī.
"Ja es tikšu nominēta, esmu pārliecināta, ka apstiprināšanas process būs garš, destruktīvs un dārgs jums un mūsu visakūtākajām nacionālajām un starptautiskajām prioritātēm," bija teikts Raisas vēstulē Obamam.

Klintone ir apstiprinājusi, ka neplāno turpināt darbu valsts sekretāres amatā Obamas otrajā prezidentūras pilnvaru termiņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits