Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

papildināta (18:15) - Kārtējais incidents Afganistānā - ASV kareivis atklāj uguni pa mierīgajiem iedzīvotājiem

Afganistānas dienvidos kāds amerikāņu kareivis sestdien, 10.martā, bez iemesla atklājis uguni pa mierīgajiem iedzīvotājiem, vēsta aģentūra Reuters. Pēc Kandaharas provinces, kurā notika incidents, gubernatora vārdiem bojā gājuši 16 cilvēki, vēl pieci guvuši ievainojumus.

Incidents notika netālu no armijas bāzes, kurā dienēja kareivis. Kas kļuva par cēloni šādai rīcībai, pagaidām nav zināms. Pēc BBC News rīcībā esošās informācijas, karavīrs ap trijiem naktī izgājis no bāzes teritorijas un devies uz tuvējām mājām, kur atklājis uguni pa vietējiem izdzīvotājiem. Gājuši bojā trīs māju iedzīvotāji, nogalinātie galvenokārt ir bērni, sievietes un sirmgalvji. Pēc atgriešanās armijas bāzē, incidenta izraisītājs tika aizturēts. Tiek pieļauts, ka iespējamais šādas rīcības iemesls ir nervu sabrukums.

ISAF preses dienests jau izteicis līdzjūtību cietušo ģimenēm. Tāpat ISAF virspavēlniecība solījusi veikt izmeklēšanu, kurā piedalīsies gan Savienoto Valstu, gan Afganistānas pārstāvji.

Jāpiebilst, ka incidents noticis laikā, kad amerikāņu militārpersonas pašas kļuvušas par vietējo iedzīvotāju mērķiem. Par iemeslu plašam afgāņu sašutumam kļuva musulmaņu svēto rakstu sadedzināšana ASV armijas bāzē Bagramā. Par spīti tam, ka ASV un NATO vadība atvainojās par notikušo, vietējie iedzīvotāji piedalījās virknē vērienīgu protesta akciju, tāpat ievērojami aktivizējušies talibu kaujinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits