Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Pirmajam 6.janvāra iebrucējam ASV Kapitolijā piespriesti 53 mēneši cietumā

2021.gada 6.janvāra nemieru dalībniekam, kurš pirmais iebruka ASV Kapitolijā, ir piespriests 53 mēnešu cietumsods par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, otrdien paziņoja prokurori.

47 gadus vecais Maikls Spārkss bija "pats pirmais nemiernieks, kurš iekļuva ASV Kapitolija ēkā 2021.gada 6.janvārī," paziņoja prokurori, atsaucoties uz pierādījumiem.

ASV apgabala tiesnesis Timotijs Kellijs piesprieda Spārksam 53 mēnešus cietumā un 36 mēnešu uzraudzību pēc atbrīvošanas, kā arī 2000 ASV dolāru naudassodu par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, tostarp par ieiešanu ierobežotas piekļuves ēkā un sabiedrisko kārtību traucējošu un graujošu uzvedību šādā ēkā.

Saskaņā ar ASV Tieslietu ministrijas datiem vairāk nekā 1488 cilvēki ir apsūdzēti par noziegumiem, kas saistīti ar ielaušanos ASV Kapitolijā 2021.gada 6.janvārī.

ASV Kapitolijs 2021.gada 6.janvārī kļuva par vardarbīga uzbrukuma vietu, kad tur iebruka toreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa piekritēji, mēģinot izjaukt Džo Baidena uzvaras prezidenta vēlēšanās apstiprināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits