Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Republikāņu ārpolitikas eksperti kritizē Trampu

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidātam Donaldam Trampam nepiemīt kvalitātes, kas ir nepieciešamas, lai veiktu Savienoto Valstu prezidenta pienākumus, uzskata republikāņu vadošie ārpolitikas eksperti.

Uzvarot vēlēšanās, Tramps kļūs par "visneapdomīgāko prezidentu ASV vēsturē", teikts 50 ārpolitikas un drošības ekspertu atklātajā vēstulē, kas publicēta pirmdien. Viņi arī sola, ka vēlēšanās par Trampu nebalsos.

Vēstuli parakstījušo vidū ir vairāki republikāņu vadības ārpolitikas jomas ietekmīgākie cilvēki - bijušie iekšējās drošības ministri Toms Ridžs un Maikls Čertofs, bijušais Nacionālās izlūkošanas priekšnieks Džons Negroponte, bijušais Centrālās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Maikls Haidens, vairāku administrāciju aizsardzības ministru un valsts sekretāru vietnieki.

"Vissvarīgākais - Trampam nav cilvēcisko kvalitāšu, principu un pieredzes, kas nepieciešamas, lai būtu par prezidentu," norāda vēstules autori.

Manhetenas nekustamo īpašumu magnāts nepārzina ASV konstitūcijas pamatus, viņš izrādījis necieņu pret reliģisko toleranci, preses brīvību, tiesu neatkarību.

"Viņš nespēj atšķirt patiesību no meliem. Viņš nespēj paciest sev adresētu kritiku. Ar savu ekscentrisko uzvedību viņš ir satraucis pat mūsu vistuvākos sabiedrotos," teikts vēstulē.

Jaunākajās sabiedriskās domas aptaujās Demokrātu partijas Baltā nama pretendente Hilarija Klintone un republikāņu kandidāts Tramps piedzīvojuši mainīgus panākumus.

Laikraksta Washington Post un telekanāla ABC sestdien publiskotajā aptaujā Klintoni atbalstīja 50% respondentu, bet Trampu - 42%.

Savukārt ziņu aģentūras Reuters un pētījumu centra Ipsos aptaujā, kas arī publiskota sestdien, Klintones pārsvars pār Trampu samazinājies līdz trīs procentpunktiem, lai arī pagājušo pirmdien publiskotajā Reuters"/"Ipsos aptaujā bijusī ASV pirmā lēdija baudīja astoņu procentpunktu pārsvaru.

Šobrīd Klintoni atbalsta 42% aptaujāto, bet Trampu - 39%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits