Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Sīrija: ASV iejaukšanās aizsvilinās visu Tuvo Austrumu reģionu

Sīrija svētdien brīdināja Savienotās Valstis atturēties no militāras iejaukšanās šīs valsts divarpus gadu ilgušajā pilsoņkarā, jo šāds solis varot radīt «ugunsbumbu, kas aizsvilinās visu Tuvo Austrumu reģionu». «Ja ASV vadīs militāru iejaukšanos, tam būs bīstamas sekas. Tas atnesīs haosu, un reģions degs,» Sīrijas informācijas ministrs Omars Zoabi sacīja intervijā Libānas televīzijai.

ASV prezidents Baraks Obama un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņojuši, ka varētu apsvērt spēka lietošanu pret Sīriju, ja apstiprināsies, ka prezidenta Bašāra el Asada spēki pagājušajā nedēļā ir sarīkojuši ķīmisko uzbrukumu.

Sīrijas režīms pēc vairāku dienu vilcināšanās svētdien paziņoja, ka ļaus valstī esošajiem ANO ķīmisko ieroču ekspertiem apmeklēt vietas, kur, kā apgalvo B. el Asada opozīcijas spēki, pagājušajā trešdienā esot notikuši indīgas gāzes uzbrukumi, kuros bojā gājuši ap tūkstoš civiliedzīvotājiem.

Starptautiskā organizācija Ārsti bez robežām apgalvo, ka tās darbinieki trīs slimnīcās Damaskas tuvumā ir aprūpējuši 3600 cilvēku, kuriem bijuši simptomi, kas parasti novērojami pēc saindēšanās ar nāvējošo zarīna gāzi. Diemžēl 355 cietušos nav izdevies glābt.

Rietumvalstu tuvākā sabiedrotā reģionā - Izraēla - Damaskā notikušo nāvējošo uzbrukumu svētdien nodēvēja par «drausmīgu noziegumu» un aicināja starptautisko sabiedrību nekavējoties rīkoties, lai aizvāktu ķīmiskos ieročus no Sīrijas un nepieļautu to nonākšanu citu naidīgu spēku rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits