Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Trampa un Lavrova tikšanās skandāls: Putins piedāvā sarunu transkripciju

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir gatavs nodrošināt ASV kongresam ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova sarunu transkriptu.

Tā Putins reaģējis, ņemot vērā radušās pārdomas, ka Tramps kopīgā sarunā Baltā nama ovālajā kabinetā Krievijas ārlietu ministram un Krievijas vēstniekam Sergejam Kisļakam varētu būt izklāstījis arī klasificētu informāciju, vēsta CNN.

Putins noliedzis izskanējušo , ka Tramps saviem Krievijas kolēģiem būtu izklāstījis izlūkdienestu informāciju, medijos lasāmo par šo tēmu nodēvējot par "politisku šizofrēniju". 

"Esam sagatavojušies doties un paskaidrot savu viedokli [ASV] Kongresam, ja nepieciešams," teica Putins.

Tramps otrdien pāris tvītos apstiprinājis, ka runājis ar Krievijas amatpersonām par terorismu un aviopārvadājumu drošību, taču nav ne apstiprinājis, ne noliedzis, ka izpļāpājis klasificētu informāciju.

"Kā prezidents es vēlējos dalīties ar Krieviju (atklāti ieplānotā Baltā nama tikšanās laikā), ko man ir visas tiesības darīt," tviterī paziņoja Tramps, norādot, ka sniedzis Krievijai informāciju, kas attiecas uz terorismu un aviosatiksmes drošību.

Tramps arī paziņoja, ka vēlas, lai Krievija ievērojami pastiprina savu cīņu pret Islāma valsti un terorismu.

Iepriekš viņš jau arī aizstāvējis savas tiesības savstarpējās sarunās apmainīties ar jebkādu informāciju par drošību, ja saredz tam nepieciešamību. Washington Post atsaucās uz amatpersonu, kas bijusi tuvu Trampa un Lavrova sarunām, un citējis Trampa teikto: "Man ir lieliski izlūkdienesti. Šie cilvēki man katru dien sniedz lielisku izlūkinformāciju," pirms atklājis sīkāku informāciju.

ASV izlūkošanas un tiesībsargājošās aģentūras aprīlī ņēmušas vērā informāciju, ka Islāma valsts un citas teroristiskās organizācijas izstrādājušas jaunus veidus, kā izvietot sprāgstvielas portatīvajos datoros un citās elektriskās ierīcēs, lai izvairītos no drošības pārbaudēm lidostās. Amatpersonas toreiz CNN apstiprināja, ka aizliegums varētu sekot konkrētai informācijai, kas pārtverta un iegūta izlūkdienestu darba rezultātā.

ASV un diplomātiskajās aprindās strādājoši avoti CNN apliecinājuši, ka Izraēlas izlūkdienesti varētu būt bijis viens no ceļiem, kā iegūta informācija par Islāma valsts spridzekļu izgatavošanas spējām, un tieši šo informāciju Tramps aprunājis ar Krievijas diplomātiem.

Jāatgādina, ka Trampa tikšanās ar Lavrovu un Kisļaku notika laikā, kamēr Baltajam namam risināmi sarežģījumi saistībā ar skandāliem saistībā ar Trampa komandas iespējamām saitēm ar Krieviju. FIB izmeklē šīs saiknes un šajā kontekstā Tramps jau paguvis uzteikt darbu FIB vadītājam.

Top komentāri

Jāatceras
J
ka piemēram kad pundurelis sniedza interviju Bild, kremļa transkripts stipri atšķīrās no žurnāla transkripta - bija radoši izmainīti žurnālistu jautājumi, sevišķi neērtie, kas mainīja arī atbilžu jēgu
M
M
Runā, ka Krievija atbalstot teroristus, ražojot portatīvos datorus, kuros var viegli ievietot LIELU bumbu. (Portatīvā datora gabarīti 600mm * 500 mm * 200 mm)
M
M
Diez, kas tos transkriptus rakstīs? Staļina stenogrāfists grāfs Ļevs Tolstojs it kā esot miris...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits