Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps: Arī Bagdadi amata mantinieks nogalināts

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka likvidēts arī teroristu grupējuma Islāma valsts līdera Abu Bakra el Bagdadi domājamais amata mantinieks.

"Tikko apstiprināts, ka amerikāņu karavīri likvidējuši Abu Bakra el Bagdadi aizvietotāju numur viens. Visticamāk, viņš būtu ieņēmis vadības amatu. Tagad viņš ir miris," tviterī ierakstījis Tramps.

Prezidents neminēja nogalinātā vārdu un neizteicās par nāves apstākļiem.

Tramps vēl svētdien oficiāli apstiprināja iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka Bagdadi ASV spēku uzbrukuma laikā Sīrijas ziemeļrietumos uzspridzinājies, detonējot spridzekļu vesti, un viņa ķermenis sprādzienā sakropļots, bet analīzes ļāvušas identificēt Islāma valsts līderi.

Ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz avotiem Pentagonā, pirmdien vēstīja, ka ASV bruņotie spēki Bagdadi apglabājuši jūrā.

Islāma valsts vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Sīrijas kurdiem bija izšķiroša loma ASV vadītajā militārajā operācijā Sīrijā, kuras rezultātā tika sakauts Islāma valsts "kalifāts".

Gan rietumvalstis, gan Sīrijas kurdi pauduši bažas, ka līdz ar Turcijas uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos tiek sekmēta "Islāma valsts" atdzimšana.

Haosā, kas izraisījās pēc Turcijas iebrukuma, Sīrijas ziemeļaustrumos vairāk nekā 100 Islāma valsts kaujinieki izbēga no ieslodzījuma, pagājušajā nedēļā atzina ASV amatpersona.

Top komentāri

Antirusists
A
vai Poo ir beigts un pagalam ?
Alulahu akubaru
A
Ar slepkavotkārajiem islama teroristiem sen atpakaļ cīnījās tos pašnåvniekus spridzinåtåjus pēc nāves ietinot cûkådà, jo pêc viņu ticības, tad esot problēmas nokļūt pie Alaha. Spridzinåties gribētāju skaits pēc tā esot samazinājies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits