Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps atsakās atslepenot demokrātu memorandu

ASV prezidents Donalds Tramps drošības apsvērumu dēļ piektdien atteicās publiskot demokrātu izstrādātu memorandu, kas ir atbilde uz republikāņu apgalvojumiem, ka Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) ļaunprātīgi izmantojis savas pilnvaras, izmeklējot Trampa vēlēšanu kampaņas darbību.

Baltais nams, atsaucoties uz nacionālās drošības apsvērumiem, piektdien oficiāli informēja Pārstāvju palātas Izlūkošanas komiteju, ka Tramps "nevar" atslepenot šo demokrātu memorandu.

Baltā nama juriskonsults Dons Makgāns vēstulē komitejai pavēstīja, ka šis memorands satur "daudzus pienācīgi aizslepenotus un īpaši slepenus fragmentus". Viņš lūdza demokrātus veikt memoranda pārstrādāšanu, kurā viņiem palīdzētu Tieslietu ministrija.

Makgāna vēstulē teikts, ka Tramps vēl arvien ir "noskaņots" publiskot šo memorandu atklātības interesēs, ja tas tiks pārstrādāts.

Demokrāti Pārstāvju palātas Izmeklēšanas komitejā izstrādāja šo memorandu, lai iebilstu pret Kongresa publiskoto republikāņu ziņojumu, kurā apgalvots, ka Trampa 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas izmeklēšana bijusi angažēta.

Republikāņu četru lappušu ziņojumā apgalvots, ka FIB izmantojis nepamatotu, demokrātu finansētu pētījumu ordera iegūšanai, lai noklausītos Trampa padomnieku priekšvēlēšanu kampaņas laikā Kārteru Peidžu, pastāvot aizdomām, ka viņš ir Krievijas aģents.

Neraugoties uz Trampa ieceltā FIB direktora Kristofera Reja brīdinājumiem, Tramps pilnvaroja ziņojuma publiskošanu pilnā apjomā un nerediģētu.

Demokrāti uzskata republikāņu memoranda publiskošanu par triku, izmantojot selektīvu informāciju, kas nevar tikt apstrīdēta, neatklājot slepenu informāciju par valdības pretizlūkošanas operācijām.

Demokrāti apgalvo, ka memoranda mērķis ir diskreditēt īpašā prokurora Roberta Millera vadīto izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās. Millers arī izskata iespējamo Trampa kampaņas sadarbību ar Kremli.

Pārstāvju palātas Izlūkošanas komiteja pirmdien atļāva publiskot demokrātu atbildi uz republikāņu ziņojumu. Trampam piecu dienu laikā bija jāizskata lūgums atslepenot un publiskot šo dokumentu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits