Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
ASV medikamentu regulators ir brīdinājis nelietot šo medikamentu ārpus klīniskiem izmēģinājumiem vai zināmas slimnīcu vides

Tramps paziņo, ka profilaktiski lieto pretmalārijas medikamentu

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka viņš ik dienu lieto pretmalārijas medikamentu hidroksihlorhinīnu kā profilaktisku līdzekli pret jauno koronavīrusu, lai gan pētnieki ir brīdinājuši, ka šis medikaments var būt neefektīvs pret Covid-19 un izraisīt sirdsdarbības problēmas dažiem pacientiem.

Prezidents agresīvi mudināja lietot hidroksihlorhinīnu Covid-19 pacientiem, kad pandēmija ASV bija sasniegusi virsotni, lai gan nav konkrētu zinātnisku pierādījumu par tā efektivitāti.

Jaunu infekcijas gadījumu skaitam ASV sarūkot, Tramps pārtrauca šī medikamenta biežo slavēšanu. Tajā pašā laikā Baltais nams savos paziņojumos vairs nepievērsās uzliesmojuma medicīniskajai pusei un fokusējās uz ekonomikas atveseļošanos.

Vēl tiek veikti izmēģinājumi, lai noskaidrotu, vai šim medikamentam ir kāds pielietojums Covid-19 pacientu ārstēšanā.

"Es katru dienu iedzeru pa tabletei," sacīja Tramps kādā pasākumā Baltajā namā. "Es to esmu lietojis apmēram pusotru nedēļu, un vēl esmu šeit."

"Kādā brīdī es to izbeigšu," sacīja Tramps, sakot, ka viņš vēlas vakcīnu vai zāles pret šo vīrusu.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš lieto šo medikamentu, Tramps sacīja: "Es to lietoju, jo dzirdu ļoti labas lietas [par to]."

"Es vienkārši gribu būt atklāts pret amerikāņu sabiedrību," teica Tramps, uzstājot, ka šis medikaments neizraisīs negatīvas sekas.

Atzīstot, ka hidroksihlorhinīnam varētu nebūt pozitīvas ietekmes, Tramps sacīja: "Ja tādas nav, jūs [tomēr] nesaslimsiet un nenomirsiet." 

Tramps teica, ka viņam nav Covid-19 simptomu, bet viņam ik pa dažām dienām tiek veikti koronavīrusa testi Baltajā namā. Viņš arī sacīja, ka lieto pretmalārijas medikamentu, konsultējoties ar Baltā nama ārstu.

Top komentāri

Dieva dzirnavas maļ lēni, bet LABI.
D
Tramps ir KAUNA TRAIPS Dieva svētīto ASV prezidentu vidū, un paliks uz mūžiem nolādēts cilvēces vēsturē. Aiz stulbības, aiz plānprātības, aiz idiotijas, kas Trampam NEKAD nav trūkušas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits