Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps sašutis par impīčmenta izmeklēšanu NATO samita laikā

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pauda sašutumu par to, ka demokrātu kongresmeņi rīko pret viņu veiktās impīčmenta izmeklēšanas sēdes laikā, kad viņš piedalīsies NATO 70.gadskārtas samitā Lielbritānijā.

Pārstāvju palātas demokrātu kongresmeņi šonedēļ turpina impīčmenta izmeklēšanu cerībā, ka Tramps kļūs par trešo ASV prezidentu, kas atstājis amatu impīčmenta rezultātā.

Pārstāvju palātas Tieslietu komiteja trešdien noturēs sēdi, kurā eksperti izvērtēs, vai Trampam piedēvētā spiediena izdarīšana uz Ukrainu ar mērķi panākt izmeklēšanu pret viņa politisko sāncensi Džo Baidenu atbilst konstitūcijā noteiktiem impīčmenta kritērijiem.

"Demokrāti, radikāli kreisie demokrāti, neko nedarošie demokrāti ir nolēmuši - īstais laiks ir tad, kad es dodos uz NATO [samitu], kurš tika izplānots pirms gada," sacīja Tramps, izejot no Baltā nama.

"Tas, ko viņi nodara mūsu valstij, ir absolūts negods," teica Tramps pirms viņa lidmašīnas nolaišanās Londonā, kur otrdien sāksies divu dienu samits, kas veltīts NATO 70. gadskārtai.

"Visa šī lieta ir joks. Visiem tas ir zināms."

Trampa galvenais Baltā nama advokāts Pats Čipollone svētdien paziņoja Tieslietu komitejas demokrātu līderim Džerijam Nadleram, ka viņš noraida uzaicinājumu nosūtīt Baltā nama pārstāvjus uz šo sēdi.

"Mēs nevaram gaidīt, ka varēsim godīgi piedalīties (..) kamēr paliek neskaidrs, vai Tieslietu komiteja pieļaus taisnīgu procesu prezidentam ar papildu uzklausīšanām," rakstīja Čipollone. 

Tramps pirmdien guva atbalstu no intervijas, kurā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzstāja, ka Tramps nav izdarījis nekādu spiedienu uz viņu.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
demokraati pashi sevi izniicina. 2020 veeleeshanaas Tramps garanteeti uzvarees un tad ar vinjiem buus cauri, jo vinjsh diez vai centiisies pasaudzeet tos kretiinus kas visus shos gadus burtiski kaa shunelji nemitiigi kozh kaajaas un traucee straadaat. Ar demokraatiem ir cauri.
Nasing spešal
N
Amerikas kompartija to dara vienmēr, kad Tramps dodas vizītēs. https://youtu.be/ehSf2q2gFv4?t=20
Edvins Eglitis
ASV Demokrati vel arvien dusmigi ka ASV tauta neieveleja kadu neegeru tipu minoritati, homosexxual vai transexxual pedofilu izvirtuali ka ASV prezidentu. Sitiem cilvekiem ipasi sap ka ta nelabojama, melojosaa kriminalu autoritate Hilllarrija netika ieveleta, kaut gan vina neparprotami fiziski un garigi slima.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits