Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lietuvas enerģētikas ministrs cer, ka gāzesvads Ziemeļu straume 2 netiks uzcelts

Lietuvas enerģētikas ministrs Žīgimants Vaičūns nezaudē cerību, ka Krievijas plānotais gāzesvads Ziemeļu straume 2 jeb Nord Stream 2 tomēr netiks uzcelts. Kā viņš trešdien sacījis radiostacijai Žiniu radijas, Vācija gan ir izdevusi nepieciešamās atļaujas, tomēr būvdarbi vēl nav sākušies.

"Jāņem vērā valdību maiņa Vācijā. Jaunā valdība formulē savas politiskās nostādnes, un zināma cerība pastāv," izteicies ministrs, norādot, ka šomēnes pats gatavojas doties uz Vāciju un līdztekus citiem jautājumiem pārrunāt arī Nord Stream problēmu.

ES klimata politikas un enerģētikas komisārs Migels Ariass Kanjete pērn atzina, ka Nord Stream 2 nesaskan ar Eiropas Savienības (ES) enerģētikas politikas mērķiem.

Triju Baltijas valstu un Polijas parlamentu spīkeri martā kopīgā vēstulē brīdināja citu Eiropas valstu parlamentus, ka gāzesvads Nord Stream 2 ir Maskavas politikas instruments, kas padziļinās Eiropas atkarību no Krievijas.

Plānots, ka Nord Stream 2 būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā, un ka Nord Stream 2 divu cauruļvadu sistēma palīdzēs Eiropai nodrošināt gāzes importa vajadzības ar jaudu 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā.

Projekts izmaksās gandrīz 10 miljardus eiro. Būvdarbus paredzēts sākt šogad, un Krievija jau aktīvi veic sagatavošanās darbus savā teritorijā.

Top komentāri

Vācanglis
V
Tāpat kā kinder surprise, tā nordstream ir vācangļu valodas vārds. Ņemot vērā krievu un vācu tautu seno draudzību, varēja nosaukt arī par Severštrōmu.
OSKARS
O
ko tas leitis ta uztraucas par Vacijas energetisko atkaribu no Krievijas ,pats atkarigs no ASV gan ekonomiski , gan politiski ,gan militari , Tapat ka mes . Baltija izvelas atkaribu no ASV nevis tirgus konkurenci un izdevigumu ...
Trollis JT
T
Lietuvas ministrs grib bremzēt Vācijas ekonomisko attīstību? Kā pēc?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits