Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tartu apriņķī ierobežos alkohola tirdzniecību naktī

Igaunijas valdība ceturtdienas sēdē nolēmusi atbalstīt Policijas un robežapsardzes departamenta ieteikumu un pagaidām ierobežot nakts alkohola tirdzniecību Tartu apriņķī, kur pēdējā laikā pastiprinājusies jaunā koronavīrusa izplatība.

Sākot no piektdienas, Tartu apriņķa ēdināšanas iestādēs un izklaides vietās alkohola vairumtirdzniecība no plkst.23 nebūs atļauta.

Pēc divām nedēļām paredzēts izvērtēt, cik šis solis bijis efektīvs. Ja aizliegums netiks pagarināts, tas pārtrauks darboties 31.augustā.

Kā norādījis premjerministrs Jiri Ratass, valdība jau sākusi strādāt pie tā, lai jaunu Covid-19 uzliesmojumu gadījumā pēc iespējas tiktu ieviesti tikai vietēja rakstura ierobežojumi.

"Pēdējās nedēļas laikā Tartu pilsētā un apriņķī atklāti vairāki jauni uzliesmojumi un 14 dienās apstiprināts 41 aktīvs inficēšanās gadījums, tikmēr pusē no Igaunijas apriņķiem inficēto nav vispār," atgādinājis valdības vadītājs. "Tādēļ mēs neuzskatījām par vajadzīgu ieviest ierobežojumus visā Igaunijā un atbalstījām ierobežojumus tikai Tartu apriņķī."

Tomēr vienlaikus viņš aicinājis visus valsts iedzīvotājus apzināties savu atbildību par vīrusa izplatības apturēšanu.

"Tuvākās nedēļas būs izšķiroši svarīgas no vīrusa izplatības viedokļa. Gribu jūs lūgt tuvāko nedēļu laikā īpaši vairīties no pārpildītām slēgtām telpām, turēties drošā atstatumā no citiem cilvēkiem, mazgāt rokas un palikt mājās, ja esat saslimuši," aicinājis Ratass. "Tikai tā mēs spēsim pakļaut situāciju kontrolei un turpināt savu ikdienas dzīvi bez jauniem nopietniem ierobežojumiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits