Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

22. jūlija slaktiņu sarīkojušā norvēģa lietu izskatīs slēgtā sēdē

Slaktiņu Norvēģijā 22. jūlijā sarīkojušā Andersa Bēringa-Breivīka lietas nākamā tiesas sēde būs slēgta - bez preses un publikas piedalīšanās, trešdien nosprieda tiesnesis Hūgu Ābelsets. Viņš arī noraidīja apsūdzētā lūgumu ļaut viņam tiesā ierasties frakā.

Nākamā A. Bēringa-Breivīka lietas tiesas sēde notiks piektdien, un tajā ir jāizlemj, vai, pirmajam četru nedēļu posmam noslēdzoties, apsūdzētais arī turpmāk paturams vieninieka kamerā.

Prokuratūras pārstāvji jau pirms pirmās, 25. jūlijā notikušās šīs lietas sēdes tika lūguši to rīkot aiz slēgtām durvīm, lai A. Bērings-Breivīks nevarētu sazināties ar citām "šūniņām", kas atbilstoši apsūdzētā teiktajam pastāv.

Bērings-Breivīks 22. jūlijā divos uzbrukumos Oslo nogalināja 77 cilvēkus.

"Policija joprojām nav izdarījusi galīgos secinājumus jautājumā par to, vai aizdomās turamajam, veicot šos divus uzbrukumus, ir bijuši citi līdzdalībnieki," norādīja tiesnesis H. Ābelsets, skaidrojot, kāpēc nedz sabiedrības pārstāvji, nedz mediji nevarēs piedalīties tiesas sēdē.

Kopš aresta A. Bērings-Breivīks centies iegūt iespējami plašāku publicitāti, lai šādi, kā šķiet, popularizētu savu kampaņu pret islāmu un multikulturālismu.

Tiesnesis noraidījis apsūdzētā lūgumu ļaut uz piektdienas sēdi ierasties frakā. Runa visticamāk varētu būt par masonu uniformu, kādā viņš redzams ģērbies paša tīmeklī ievietotās fotogrāfijās.

"Ņemot vērā lietas ārkārtīgo nopietnību, šāds tērps varētu būt mulsinošs, aizvainojošs un provokatīvs," norādīja tiesnesis, uzsverot, ka "ar vienkāršām, kārtīgām drēbēm būs pietiekami, lai apliecinātu, ka viņš tiesas procesu uztver nopietni."

A. Bēringa-Breivīka advokāts iepriekš tika skaidrojis, ka viņa klients vēlas ierasties tiesā frakā, lai šādi izrādītu tiesai cieņu.

Uz pirmo tiesas sēdi jūlijā apsūdzētais gribēja ierasties uniformā, bet arī šī vēlme tika noraidīta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits