Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Royal Bank of Scotland apsūdzēta par mazo uzņēmumu iznīcināšanu

Daļēji nacionalizētās Lielbritānijas bankas Royal Bank of Scotland (RBS) reputācija saskārusies ar kārtējo apdraudējumu pēc tam, kad valdība regulatoriem nodeva ziņojumu, kurā tiek apgalvots, ka banka izraisījusi mazo uzņēmumu maksātnespēju.

Ziņojumā, kas veidots pēdējo sešu mēnešu laikā, galvenā uzmanība pievērsta bankas struktūrvienībai Global Restructuring Group (GRG), kas nodarbojas ar riskantajiem aizdevumiem.

Tajā teikts, ka RBS šķietami veselus biznesus apgrūtinājusi ar nesamērīgi augstām nodevām un procentu likmēm pirms tā pārņēma to aktīvus par samazinātām cenām.

Reaģējot uz šo ziņojumu, RBS norādīja, ka "GRG veiksmīgi stabilizējusi vairumu biznesu, ar kuriem tā strādā, taču ne visi biznesi, kas saskaras ar nopietnām finanšu problēmām, var tikt glābti."

Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Vinss Keibls ziņojumu, kuru sastādījis Lorenss Tomlinsons no Biznesa, inovāciju un kvalifikācijas pārvaldes, nodevis Lielbritānijas Finanšu pakalpojumu instancei (FCA) un Lielbritānijas Centrālās bankas struktūrvienībai Prudential Regulation Authority (PRA), kas uzrauga banku sektoru.

RBS ir viena no vissmagāk cietušajām Lielbritānijas bankām globālās kreditēšanas krīzes laikā, un apmaiņā pret valsts finansiālu palīdzību Lielbritānijas valdības īpašumā nonāca 81% bankas akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits