Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Associated Press aizliedz lietot jēdzienu nelegālais imigrants

Ziņu aģentūra Associated Press (AP) saviem žurnālistiem aizliegusi turpmāk lietot vārdu salikumu "nelegālais imigrants", oficiālajā blogā pavēstīja aģentūras viceprezidente Ketlina Kerola. Turpmāk vārdu "nelegālais" nevarēs lietot attiecībā uz cilvēkiem, tomēr viņu darbību drīkstēs raksturot kā "nelikumīgu".

Vārdu salikuma "nelegālais imigrants" aizliegums tikai apspriests jau agrāk, tomēr kompromiss netika panākts. Diskusijas šajā jautājumā atsākās pēc tam, kad aģentūras vadība noteica jaunas vadlīnijas slimnieku apzīmēšanā. Tā vārda "šizofrēniķis" vietā aģentūras ziņās tagad jālieto "persona, kurai diagnosticēta šizofrēnija".

Kerola atzīst, ka pārmaiņas iesākumā varētu sarežģīt redaktoru dzīvi. Tomēr viņa arī ir pārliecināta, ka jaunievedumi palīdzēs uzlabot situāciju, jo līdz šim izmantotie apzīmējumi neesot ļāvuši piekļūt lietu būtībai.

Atteikšanos no jēdziena "nelegālais imigrants" atbalstījuši arī imigrācijas reformas piekritēji. Tikmēr ASV iekšējās aizsardzības ministre Dženeta Napolitāno sacīja, ka nesaprot, kāpēc vajadzīgi visi šie lingvistiskie kari. Viņa uzskata, ka apzīmējums "nelegālais imigrants" ir pilnīgi pieņemams, vēsta laikraksts The Washington Post.

Aģentūra savukārt norāda, ka pastāvīgi seko angļu valodas attīstībai, kurā parādās arvien jauni vārdi un termini, kas spēj precīzāk atklāt notiekošā būtību. Kerola savā vēstījumā arī aicina "angļu valodas entuziastus" palīdzēt aģentūrai cīnīties ar birkām un stereotipiem, kā arī lūdz izteikt savus viedokļus un vēlmes aģentūras tīmekļa vietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits