Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bank Rossii rubļa atbalstam pērn iztērējusi 76 miljardus dolāru

Krievijas centrālā banka Bank Rossii rubļa atbalstam pērn iztērējusi 76,1 miljardu ASV dolāru un 5,4 miljardus eiro, teikts pirmdien izplatītajā bankas paziņojumā. 

Rubļa vērtība pērn attiecībā pret dolāru nokritās par 41%, bet attiecībā pret eiro - par 34%, ņemot vērā rietumvalstu Krievijai noteiktās sankcijas un naftas cenu kritumu pasaules tirgū. 

Rubļa vērtības kritums kopīgi ar Krievijas noteiktajām sankcijām lielākajai daļai pārtikas produktu importam no rietumvalstīm pērn izraisījis patēriņa cenu pieaugumu valstī par 11,4%. 

Bank Rossii dati liecina, ka banka visapjomīgākās intervences valūtas tirgū īstenojusi martā, kad Krievija anektēja Krimu, kā arī oktobrī un decembrī, kad strauji samazinājās naftas cenas. 

Rubļa vērtības straujā lejupslīde Krievijas iedzīvotājos decembrī izraisīja paniku, cilvēkiem steidzoties konvertēt savus ietaupījumus uz dolāriem vai eiro. 

Rublis kopš decembra, kad divās dienas tas zaudēja ceturtdaļu savas vērtības, ir nedaudz stabilizējies, taču janvārī joprojām tā vērtība saglabājas zema, jo naftas cenas turpina kritumu. 

Krievijas ārvalstu valūtas rezerves decembrī pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā nokritās zem 400 miljardu dolāru atzīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits