Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bombardier pauž gandarījumu, ka apstiprināts airBaltic atrastais investors

Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražošanas uzņēmums Bombardier, ar kuru airBaltic noslēdzis līgumu par lidmašīnu iegādi, apmierināts ar airBaltic atrastā investora apstiprināšanu valdībā.

"Tās ir labas ziņas. airBaltic ir iespaidīgs lidmašīnu un maršrutu apjoms, un Bombardier CSeries ir pielāgotas uzņēmuma darbībai. Viņi pilnībā uzticas mums, un viņu atbalsts nav mazinājies," telefonsarunā ziņu aģentūrai Bloomberg stāstījusi Bombardier pārstāve Marianella de la Barrera.

Bloomberg norādījusi, ka Bombardier nevar atļauties pazaudēt tādu klientu kā airBaltic, kas apņēmusies iegādāties 13 lidmašīnas. Uzņēmums plāno jaunās CSeries lidmašīnas tirgū laist nākamajā gadā, kuru izstrāde aizkavējusies par vairākiem gadiem un ievērojami pārsniegusi paredzētos izdevumus, no diviem miljardiem pieaugot līdz 5,4 miljardiem dolāru.

airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss norādījis, ka Latvijas valdības lēmums ir "laba zīme airBaltic stabilitātei", kas ļaus uzņēmumam īstenot plānoto lidmašīnu iepirkumu. Viņš apstiprinājis, ka uzņēmums lidmašīnas saņems nākamā gada septembrī. "Tas ir galvenais airBaltic nākotnes attīstībā," piebildis Gauss.

Kā ziņots, valdība otrdienas vakarā atbalstīja Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu. Viņa piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro.

Sākotnējo pasūtījuma līgumu ar Bombardier par desmit CSeries 300 lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas airBaltic noslēdza 2012.gada 20.decembrī. Savukārt 2014.gada jūlijā Farnboro Starptautiskajā aviācijas izstādē airBaltic izziņoja vēl trīs lidmašīnu iegādi.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

    Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits