Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Facebook izslēdz lietotņu izstrādātāju, kura produkts ļauj momentā atbrīvoties no visiem kontaktiem

Sociālo mediju milzis "Facebook" ir izslēdzis no savas platformas britu lietotņu izstrādātāju Lūisu Barklaju, jo viņa izstrādāts instruments dod iespēju "Facebook" lietotājiem momentā atbrīvoties no visiem kontaktiem.

Barklajam jūlijā tika nosūtīta "pārtraukšanas un atteikšanās" vēstule, un viņš tika pastāvīgi izslēgts no ''Facebook" platformas.

Barklajs 2020.gadā izveidoja paplašinājumu veikalam "Google Play Store" "Facebook" lietotāju vajadzībām. Izmantojot šo paplašinājumu, lietotāji var atsekot visas lapas un iztukšot savu draugu sarakstu.

Šis produkts ļāva ievērojami ietaupīt laiku, kas būtu vajadzīgs, šīs operācijas veicot manuāli. 

Neišateles universitāte Šveicē izrādīja interesi par šī paplašinājuma izmantošanu, lai noskaidrotu kontaktu neesamības ietekmi uz lietotāju garīgo veselību, kā arī to, cik daudz laika lietotāji pavada šajā platformā. 

Barklajs ASV tiešsaistes žurnālā "Slate" publicēja vēstuli, kuru bija saņēmis no juristu firmas "Perkins Coie", kas pārstāv "Facebook". Tajā teikts, ka viņš tiks izslēgts no "Facebook" un "Instagram", un viņam vairs nekad nebūs ļauts piekļūt šīm platformām.

Vēstulē bija apgalvots, ka Barklajs "iejaucies "Facebook" nodomātajās operācijās vai tām kaitējis", tāpēc ""Facebook" spēris "tehniskus soļus, lai deaktivētu viņa "Facebook" un "Instagram" kontu, atsaucot ierobežotās atļaujas piekļūt "Facebook" un "Instagram"". 

Barklajs intervijā "Slate" pauda šoku par šo vēstuli un sacīja, ka viņa izstrādātais paplašinājums nerada nekādus draudus tehnoloģiju milžiem un drīzāk "uzlabo "Facebook" lietotāju pieredzi". Paplašinājumam ir 2500 aktīvi iknedēļas lietotāji, un tas ir lejuplādēts pavisam 10 000 reižu.  

Barklajs atzina, ka viņam nav iespējams tiesāties ar "Facebook", jo tas ir "triljonu dolāru vērts uzņēmums" un viņš "nevar atļauties šo risku". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits