Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Facebook sācis marķēt valstu kontrolēto mediju saturu

Sociālais tīkls Facebook ceturtdien sācis marķēt medijus, kuru saturu varētu būt ietekmējušas valdības, un paziņoja, ka vēlāk šogad tiks bloķētas arī reklāmas no šādiem medijiem.

Facebook drošības politikas vadītājs Natenjels Gleičers norādīja, ka sociālais tīkls īsteno savu iepriekš izziņoto plānu marķēt valsts kontrolētos medijus.

"Mēs uzskatām, ka cilvēkiem būtu jāzina, ja ziņas, ko viņi lasa, nāk no izdevuma, kas, iespējams, atrodas valdības ietekmē," norādīja Gleičers.

Facebook vēlāk šogad pievienos līdzīgus marķierus arī šo mediju reklāmām un pilnībā bloķēs tās pirms prezidenta vēlēšanām ASV, lai nodrošinātu papildus aizsardzības kārtu pret dažādām ārvalstu ietekmēm sabiedriskajās debatēs, sacīja Gleičers.

Facebook definīcija valsts kontrolētam medijam ietver ietekmi pār redakcionālo saturu un finansiālu medija atbalstīšanu, skaidroja Gleičers.

Izstrādājot savu politiku pret valsts medijiem, Facebook konsultējies ar vairāk nekā 45 ekspertiem, kas specializējušies medijos, valsts pārvaldē, cilvēktiesībās un attīstībā.

Facebook ir izpelnījies kritiku par nepietiekamu aktivitāti cīņā ar dezinformāciju un naidu kurinošiem ierakstiem, tostarp ASV prezidenta Donalda Trampa ierakstiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits