Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Aculieciniece: Londonā notiekošais nav protests, tā ir zagšana

Neesmu pametusi māju divas dienas. Lielākie grautiņi bija Totenamā sestdien, svētdien Brikstonā četru minūšu attālumā no manas mājas. Šodien nāksies iziet no mājas. 90% ziņu ir par Londonas nemieriem, pārējie 10% ir laika ziņas. Var dzirdēt, kā policisti visu laiku brauc. Divi, trīs tuvākie rajoni ir slēgti, autobusiem ir bail braukt.

Tiklīdz sākas grautiņi, tā autobusi pasažierus izsēdina un aizbrauc uz depo. Redzēt neko nevar, dzirdu, ka jaunieši bļaustās. Cilvēki runā, ka būs vēl grautiņi. Tiek runāts, ka bandas paliks draudzīgākas, apvienosies, ņemot līdzi visus, kas ir pret politisko situāciju, apgrieztajiem parādiem, studentus, kuri protestē pret paaugstinātajām studiju maksām. Domāju, ka grautiņi vēl turpināsies pāris nedēļas. Mēs te jokojam, ka grautiņos piedalās tie, kas grib jaunas kurpes vai vēlas sevi iepriecināt ar Nike treniņbiksēm. Mans draugs stāstīja, ka pieturā sēž divi 13-14 gadīgi puikas un runā – ko šodien ņemsim? Telefonu vai televizoru?

Cilvēkiem ir baigā vienaldzība. Nav liela uzticība policijai. Pārsvarā visi, kas darbojas grautiņos ir no bandām un ar bandām neviens negrib sapīties, tāpēc arī neziņo. Brikstonas grautiņā tika arestēti 60 cilvēki un tikai divi cilvēki bija no Brikstonas. Tas ir apmēram tā - es iešu uz tavu rajonu zagt, tu – uz manējo. Tas nav nekāds protests, tā ir zagšana. Viņi izmanto izdevību. Ir rajoni, kur ir patiešām bīstami. Šādi cilvēki gaida jebkuru izdevību. Tas atgādina Latvijas 13. janvāra grautiņus. Ne visi cilvēki Latvijā grāva, tāpēc ka bija kaut kāda ideja, bet tusiņa pēc. Ja paskatās, kuri veikali ir izdemolēti, tiek izdemolēti tie dārgākie. Tas nav tā, ka tiek paņemts viss pēc kārtas, bet tiek domāts, ko ņemt.

Svētdien bija ielas festivāls Bristonā, cilvēki grib vainot festivālu pie tā, ka Brikstonā sākās grautiņi. Festivāls beidzās plkst.19. Pilnīgi viss bija normāli, bija pāris īgnu cilvēku, tomēr nekas neliecināja, ka kaut kas varētu notikt. Un tad pēkšni sāk braukāt policijas mašīnas, helikopteri. Man ir aizdomas, ka sociālajos tīklos kāds padeva ziņu – eu vācamies.

Neteiksim, ka ir panika. Ir cilvēki, kuriem nav bail, bet daudzi labāk izvēlas palikt mājās. Ziņās policistu runas vīrs aicina sazvanīt savus bērnus un pārliecināties, ka viņi atrodas mājās un pašiem bez vajadzības mājas nepamest. Man šķiet, ka 60% vienkārši nav ticības, ka viss nokārtosies. Ir sajūta, ka visiem ir vienagla, kamēr otri izmanto situāciju.

Samērā daudz māju deg. Vakar sēdēju mājās ar trīcošām rokām, jo Brikstonas centrā dega. Līdz šim gribēju dzīvot rajona centrā, bet tagad priecājos, ka tur nedzīvoju.

Privātmājas nav skartas, ja ir dažas, tad tas noticis kļūdas dēļ. Lielākoties dedzina komercplatības. Vakar līdz pamatiem tika nodedzināts Sony centrs, pirms tam izlaupot tehniku. Nāves gadījumu nav, ir hospitalizēti tikai kādi seši policisti. Šoreiz cieš manta. Žēl apzināties, cik lieli zaudējumi nodarīti Londonai. Tūristi sēž viesnīcās un naudu netērē. Vakar tika slēgts viss Soho rajons.

Ceru, ka vairāk grautiņu nebūs. Jāaiziet uz interneta kafejnīcu un jāieposto feisbukā, ka esmu dzīva – mums mājās nav internets.

Ja arī Tu šobrīd atrodies Londonā, ziņo par notiekošo uz: [email protected]!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits