Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Amatpersonas: Islāmisti nav vainojami krievu helikopteru sadegšanā

Krievijas militārajā bāzē T-4 Sīrijā četri Mi-24 helikopteri aizvadītajā nedēļā iznīcināti nevis teroristiskās organizācijas Islāma valsts uzbrukumā, kā ziņots iepriekš, bet gan negadījumā, telekanālam Fox News pavēstījušas anonīmas ASV amatpersonas.

Satelīta uzņēmumus ar fiksēto negadījumu, kurā sadeguši ne tikai helikopteri, bet arī 20 kravas auto un Sīrijas režīma kaujas lidmašīnas, otrdien izplatīja ASV pētnieciski analītiskā organizācija Stratfor, vēstot - ir pamats uzskatīt, ka to, uzņemoties atbildību par notikušo, patiešām paveikusi Islāma valsts. Tomēr anonīmas ASV amatpersonas Fox News norādījušas, ka negadījumu esot izraisījusi netīša degvielas tvertnes aizdegšanās. Pagaidām gan negadījuma apstākļi nav skaidri, taču "nav norāžu, ka iesaistīta Islāma valsts".

Uz papildjautājumu par negadījuma cēloni, kāda cita amatpersona vien izteikusies, ka "degvielas uzpilde var būt bīstama".

Islāma valsts ziņu dienests Amaq 15.maijā ziņoja, ka T-4 bāzē ugunsgrēks iznīcinājis četrus kaujas helikopterus un 20 kravas mašīnas, kurās atradās raķetes, bet sīkāku informāciju nesniedza.

Krievijas Aizsardzības ministrija uz šo informāciju reaģēja, sakot, ka visi Krievijas helikopteri esot uzskaitīti un izplatīti satelītuzņēmumi no citas teritorijas, turklāt esot vismaz mēnesi veci. Pēc Krievijas ģenerālmajora Igora Konašenkova teiktā, "baumas par Krievijas helikopteru un kravas automašīnu iznīcināšanu izplata [Islāma valsts] propagandisti, kuri neveiksmīgi centušies "notirgot" šo ziņu jau pirms desmit dienām," militārpersonu citējusi Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits