Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Apsūdzībās par terorismu Dānijas tiesa četriem vīriešiem piespriež 12 gadu cietumsodu

Dānijas tiesa pirmdien atzina četru apsūdzēto vainu terorismā saistībā ar ieceri noslepkavot laikraksta Jyllands-Posten žurnālistus, šādi atriebjoties par pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu. Apsūdzētajiem piespriests 12 gadu cietumsods.

Apsūdzētie - trīs Zviedrijas pilsoņi Sahbi ben Mohameds Zaluti, Munirs Avads un Omars Aballa Abelazms un Zviedrijā dzīvojošs tunisietis Munirs ben Mohameds Dhari - savu vainu noliedza, bet tiesa atzina viņu vainu terorismā.

Tomēr tiesa attaisnoja apsūdzētos otrā apsūdzības punktā par ieroču glabāšanu. Prokurors bija lūdzis tiesu piespriest 14 līdz 16 gadus ilgu cietumsodu. 14 dienu laikā spriedumu iespējams apstrīdēt.

Prokuratūra uzskata, ka apsūdzēto mērķis bija "nogalināt lielu skaitu cilvēku" laikraksta Jyllands-Posten redakcijā Kopenhāgenā.

Trīs no četriem apsūdzētajiem 2010.gada 29.decembrī Kopenhāgenā no Stokholmas ieradās īrētā automobilī. Viņi plānoja ielauzties laikraksta redakcijā, kas atrodas pilsētas centrā, un "nogalināt tik daudz cilvēku, cik iespējams".

Dānijas policija, kas sadarbojās ar saviem zviedru kolēģiem un noklausījās aizdomās turamo sarunas, vīriešus aizturēja brīdī, kad viņi jau devās uz redakciju. Ceturtais aizdomās turamais - tunisiešu izcelsmes Zviedrijas iedzīvotājs - šajā pat dienā tika arestēts Stokholmā un vēlāk izdots Dānijai.

2005.gadā Jyllands-Posten publicēja 12 Muhameda karikatūras, izsaucot vardarbīgus protestus visā musulmaņu pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits