Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aptauja: Izraēlieši atbalstītu diskrimināciju, ja tiek anektēts Rietumkrasts

Vairums Izraēlas ebreju atbalstītu arābu diskrimināciju, ja Izraēla oficiāli anektētu okupēto Rietumkrastu, liecina otrdien laikrakstā Haaretz publicētās aptaujas dati.

Ebrejiem jābūt priekšrokai, kandidējot uz valsts sektora darbiem, uzskata 59% Izraēlas ebreju, bet 49% ir pārliecināti, ka valstij pret ebrejiem ir jāizturas labāk nekā pret arābiem. 42% ebreju negribētu dzīvot vienā mājā ar arābiem, tikpat liels skaits aptaujāto negribētu, ka viņu bērni apmeklē vienu skolu ar arābiem.

Ja Rietumkrasts tiktu iekļauts Izraēlas sastāvā, Rietumkrasta palestīniešiem nevajadzētu būt tiesībām vēlēt Izraēlas vēlēšanās, uzskata 69% aptaujāto. Atbildot jautājumu, kas nav saistīts ar Rietumkrasta iespējamo aneksiju, 47% aptaujāto atzina, ka atbalstītu to, ka daļa Izraēlas arābu tiek pārvietoti uz teritorijām, kas atrodas palestīniešu pašpārvaldes pakļautībā.

Ņemot vērā, ka miera process nonācis strupceļā, ideja, ka Izraēla varētu daļēji vai pilnībā anektēt Rietumkrastu, Izraēlas politiķu vidū kļūst arvien populārāka.

Arī Palestīnas atbrīvošanas organizācija līdz 1980.gadam pieprasīja, lai tiktu izveidota viena ebreju un arābu valsts. Tomēr palestīnieši no šīs stratēģijas atteicās un tagad vēlas, lai teritorijās, kuras Izraēla ieņēma 1967.gada jūnijā - Austrumjeruzalemē, Rietumkrastā un Gazas joslā -, tiktu izveidota neatkarīga palestīniešu valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits